Ur vardagen

Skriv, skriv ett julkort, skriv!

Idag när jag hämtade in posten blev jag så glad. I brevlådan låg det ett handskrivet, tjockt kuvert med ett rött sidenband om. Jag kände direkt att avsändaren lagt ner tid och omsorg på det här brevet.

I kuvertet låg ett handskrivet brev – ett tackbrev för en text jag gjorde till en vän för ett tag sedan – samt en liten virkad röd duk och ett virkat gult vänskapshjärta som hon gjort. Så himla gulligt!

I brevet efterlystes också våra spelkvällar som vi höll på med för ett tag sedan och visst, efter Corona är det precis sånt där man behöver ta tag i igen. Sådant man tidigare gjort, slutat med och upptäckt hur mycket man saknat. Viktigt i dessa tider!

Jag har själv förr alltid skrivit många brev, när det var det vanliga sättet att höras av på, förutom via telefon. Långt innan Internet och E-post fanns.

När jag bodde hemma hos mamma och pappa skrev mamma alltid en himla massa julkort till släkt, vänner och bekanta. Det där är en tradition jag tagit med mig och fortsatt med sedan dess och i år är inget undantag. Det är så mysigt att sitta där veckorna före jul och plita ner julhälsningar.

Jag skriver även fortfarande något brev då och då, som jag skickar iväg till någon vän jag saknar och/eller vill berätta något särskilt för och efter idag kan jag verkligen förstå hur viktigt det kan kännas för mottagaren att få ett sådant brev. Det händer så sällan och blir så speciellt. Tacksam för det!

Jag tror att ett brev eller ett julkort kan vara extra viktigt i år så jag vill slå ett slag för den saken här, nu idag. När vi inte kan träffas och umgås som vanligt gör kanske den där lilla hälsningen stor skillnad i dina vänners hjärtan. Så skriv, skriv ett julkort, skriv!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.