Ur vardagen

Dimbåge, vänskap, Covid-gåva och Stiltonost!

Igår vaknade jag till en helt magisk morgon. Det var dimmigt ute och några minusgrader. Så fort det ljusnat begav jag mig ut på en promenad och jag fick många wowupplevelser. Det var så fint med dimman, de bleka färgerna och solen som ibland bröt igenom.

Det blev ingen rask promenad direkt, för jag stannade och fotade hela tiden, tittade på detaljer och förundrades över hur vacker vår värld är. Trots novembermörkret.

VACKERT

När jag gick längs Kungsbackaån, bakom Kungsmässan fick jag plötsligt syn på något jag aldrig sett förut. Det var som en vit regnbåge och jag blev helt förundrad. När jag googlade på vit regnbåge dök ordet dimbåge upp så ja, nu har jag sett min allra första dimbåge och lyckats fånga den på bild.

Jag kunde inte få med hela i en bild utan fick använda mig av funktionen Panorama på mobilen. Vilken tur att den finns, för det hade inte varit samma sak att visa bara halva eller delar av bågen.

Dimbåge

Det har varit en fin vecka och jag är så tacksam för allt det fina som mitt i pandemitider ändå finns där att uppleva och glädjas åt. Det finns gott om tid att tänka nu när allt är inställt och det är skönt att ägna sig åt tankearbetet ute i naturen.

Något jag tänkt extra mycket på den senaste tiden är mina vänner. De jag har nära relationer med och träffar ofta, de jag träffar mer sällan och vänner jag inte haft kontakt med på ett tag och saknar.

Nu känns det som en bra tid att återuppta kontakten med dem jag saknar och verkligen vill ha i mitt liv. Och det verkar som att andra tänker lite likadant för i veckan har jag varit ute på en promenaddejt med en av mina allra äldsta vänner. Nej, hon är inte GAMMAL så – om man nu inte tycker att JAG är gammal, för vi är jämngamla – men jag har känt henne sen jag var 12 år. Vi har upplevt så mycket tillsammans, känner till varandras ursprungliga familjer, vänner, glädjeämnen, svårigheter, kärlekar, sorger och lyckostunder.

Jag har också varit ganska bra den här veckan på att höra av mig till några som jag ofta tänker på men inte ”ringer ner” till vardags och det har känts så skönt. Dessutom har jag pratat med en tidigare kollega som jag inte pratat med på typ fyra år. Men det gjorde ingenting, när vi väl satte igång att prata var det inte svårt att hitta samtalsämnen. Så härligt! Nu får vi se till att vi hörs av lite mer frekvent framöver också, han och jag.

Jag skrev ett inlägg om allt det här igår och hade kommit ungefär hit när allt stängdes ner och bara försvann. Det var nåt knas med datorn eller uppkopplingen. Orkade inte börja om igår men nu hoppas jag kunna skriva klart det jag hade i huvudet igår.

Det sista jag ville berätta om då var vilken fin gest makens chefer kom med till sina anställda i veckan; en Covid-gåva. Det här tyckte jag var väldigt fint och omtänksamt.

Själva gåvan var ett presentkort på ICA. Himla fint av Kalle och Håkan tycker jag.

Idag har vi gjort adventsfint i våra fönster med ljusstakar, stjärnor och hyacinter. Kylan som gjorde entré igår höll i sig även idag och det hjälpte verkligen till att väcka de rätta adventskänslorna. Så himla mysigt!

Nu ska vi strax laga lite mat här. Det blir en fläskfilérätt efter ett recept av Leif Mannerström med Stiltonost som en av ingredienserna. Jag tyckte det lät gott när jag läste det, utan att veta vad Stiltonost var. När vi väl stod där vid den manuella charken på ICA, fick syn på denna ”mögliga lilla läckerbit” och beställde 150 gram tänkte jag att nu måste jag ha ramlat och slagit i huvudet eller nåt, för JAG (VI) ÄTER INTE MÖGLIG OST! Men jo, ikväll är det det vi har, det är det som ska tillagas och det är det vi ska äta. Jag sa till maken när vi stod där vid disken: ”När vi sitter där ikväll och smakar på detta har vi inget annat att säga än ÅH VAD GOTT!” Punkt!

Recension lär komma, så håll utkik!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.