Ur vardagen

Halvbra

Jag är ju arbetssökande sen i våras och funderar allvarligt på vad jag vill göra jobbmässigt framöver. Jag har funderat, gjort intressetester och sökt massor av jobb!

Jag vet vad jag själv är mest intresserad av, vad jag brinner för och vad jag tycker att jag är bra på och inte. Tänkte ett tag att jag skulle göra något helt annat; bli lokförare, kanske?

Jag har alltså funderat på om jag ska plugga igen, men jag har inte inriktningen klar för mig. Det känns inte aktuellt att plugga bara för pluggandets skull, utan satsar jag på det vill jag verkligen att det ska leda fram till att jag ”blir något” och att jag kan få ett nytt jobb.

Nu när jag är ”mellan jobb” och redan 50+ (hur hände det, liksom?!) känns det som att det är dags att göra något jag verkligen är bra på. Och vad är då det? Göra något som är lätt för mig, gå den enkla vägen, och inte göra det som är svårast för mig. Vad?

Jag har alltid haft en bild av att mina vänner och människor omkring mig tycker och tänker samma som jag, när det gäller vad jag kan och är bra på, men förra veckan gjorde jag slag i saken och tog fram två frågor som jag skickade till vänner och bekanta så att de verkligen skulle få säga vad de tyckte. Kanske de ser något som jag missat, och inte tänkt på.

Tack snälla ni, som tagit er tid, funderat och skrivit ner era tankar.

Frågorna jag ställde var:
1. Vad tror du att jag gillar att prata om mest?
2. Vilka ämnen får mina ögon att brinna och ändrar mitt beteende?

Jag tänkte att svaren på dessa frågor skulle ge mig en vink om vad jag verkligen är bra på och brinner passionerat för. Tänkte att människor som ser mig lite från sidan uppfattar något som jag kan ha användning för framåt.

Mina egna svar på detta skulle vara:

1. Familj och vänner, träning, textning (menyer/placeringskort/hälsningar/bordsplaceringar/program etc), fotografering att skriva texter, illustrera dem och andra kreativa ämnen. Då är jag i ett flow. Saker jag gillar – som maträtter, platser jag besökt, böcker jag läst. Jag vill gärna entusiasmera andra och dela med mig av bra saker som jag har i mitt liv.

2. Träning, att sjunga och skapa musik, prata om något jag verkligen kan och vill dela med mig av, när jag gör något nytt och går in för det till 100%, som t ex en ny träningsform, ett nytt intresse och/eller när jag berättar om en plats jag varit på som varit speciell.

Jag fick in en del svar och här kommer några av dem:

1. Allt som är lite mer intellektuellt.
2. Tror nog att det gäller djupa intellektuella diskussioner.

1. Träning och hälsa.
2. Barnbarn, träning och hälsa

1. Du gillar att prata om positiva saker. Sånt som gör att man mår bra.
2. Du triggas igång när du har något nytt, oupptäckt att ta dig an. Något som utvecklar.

1. Så länge jag har känt dig så vet jag att du är väldigt intresserad av människan du har framför dig. Jag tror och vet att du gärna pratar om din familj (maken, sonen och barnbarnet). Matlagning och bakning ligger dig nära. Upplever dig som intresserad av människan som sådan. Upplever dig hellre prata om positiva händelser än negativa (bra där!) Sedan måste jag säga att du frågar ”Hur mår du/ni?” (Intresserad med andra ord.)

2. Barn och barnbarn, maken – familjen med andra ord.
– Fotografi (fantastiskt duktig sådan)
– Musik & sång (du gjorde vår bröllopslåt)
– Träning i alla de former
– Inredning
– Konstnärliga ämnen; teckna, måla, skapa (som du är grym på)
– Skor
– Kläder
– Ordning och reda
– Falkenberg
– Djur som har det bra och motsatsen.

1. Träning och familj.
2. Resor och att prata om dem. Du använder händerna väldigt mycket när du blir exalterad och pratar om resor/platser du varit på eller fotografering exempelvis. När du jobbar kreativt blir du däremot lugn och uppslukad. Där återhämtar du dig. Du kanske skapar lite kaos omkring dig i den kreativa processen, men inom dig blir du lugn och fokuserad i dessa situationer. Du triggas av att tänka på HUR du kan skapa, HUR du kan få med dig någon på samma tåg som du, HUR du kan utbilda någon, HUR du kan sälja in något och när du får bekräftelse. Du gillar när du får ge dig ”ner i skiten” och ta tag i något som du ser kan förbättras. Du tänker framåt och ser fram emot förändringen du kan skapa. Du är väldigt mån om att övertyga oss andra om att det du tror på är rätt och vill sälja in idén till oss. Och när du väl har bestämt dig för något, att kunna springa milen eller köra LCHF till exempel är det gasen i botten och framåt som gäller!

1. Den Jessica jag ser är en härlig kreatör, friskus/motionär, inspiratör. Du har så många kvaliteter! Du inspirerar med fotografi, sociala medier, pianospelande, hantverk, kalligrafi och inte minst motion/friskvård! Du är en härlig träningstjej som både inspirerar, utmanar och gillar tävling! Du vågar testa nya saker, du måste vara en perfekt förebild som farmor!
2. Jag inser att familjen, friskvård, njuta livet, att våga förbättra/dela med sig är viktigt för dig.

1. Skapande (musik, skriva, måla, fota) träning, barnbarnet, det som du njuter av i liven och dina intressen. Du är fantastiskt bra på foto och text.
2. Familjen och nära vänner.

1. Tror du gillar att prata mest om ditt barnbarn.
2. När du spelar spel.

1. Jag tror att du tycker mest om att prata om träning och välmående.
2. Barnbarnet, familjen, fotografering och vänner.

En del är vi rörande överens om, eller hur? Men hur skapar man en karriär av det här? Hur ska jag kunna använda mig av det här yrkesmässigt framöver?

Om det nu är så att jag är bra dessa saker hur kommer det sig då att jag inte jobbar med något som ligger i linje med det här? För att jag är halvbra, inte superbra? Ja, kanske det. Jag kan nästan önska att jag hade en enda grej som jag var superbra på och att jag kunde satsa 100% på det.

Varför vara lite bra på många olika grejer? Jag vill verkligen hitta min grej och gå all in på det. Men hur?


Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.