Foto,  Mat & bakning,  Recept

Nacho plate

Igår gjorde jag den här smarriga nachotallriken. Mmm… Receptet kommer här!

Nachos med bacon och ost – 4 portioner

Ingredienser
70 gram riven taco-ost
1/2 msk majsmjöl
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk lönnsirap
nymalen svartpeppar
3 skivor bacon
100 g tortillachips (jag körde med ostsmak)

Garnering
2 salladslökar, fint hackade
jalapeño

Till servering
crème fraiche
tabasco

Gör så här:
Blanda den rivna osten med majsmjöl, grädde och lönnsirap i en kastrull på låg värme. Rör sakta, det kan skära sig, men efter en stund blandar allt sig igen. Smaka av med lite peppar. Håll såsen lite småvarm så den inte stelnar. Stek baconet riktigt krispigt, i panna eller i ugnen. Värm tortillachipsen i ugnen och lägg sedan upp dem på ett stort fat. Häll ostsåsen över, bryt baconet i bitar och strö över såsen tillsammans med hackad salladslök.

 

 

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.