Midsommarafton 2016

Midsommarafton var helt underbar; varm och solig och fylld av trevliga aktiviteter, god mat, gott att dricka, vänskap, kärlek, glädje, ja allt faktiskt.

Bland annat fick vi se den här lilla fröken förväntansfullt (?) promenera fram till festplatsen hållandes sin faders trygga hand…
midsommarafton1midsommarafton2 Fiskdamm fanns det såklart och unga fröken fick napp.midsommarafton3 midsommarafton4Sedan restes stången och dansen kunde börja. Som utlovat tog jag hand om den här delen av firandet och även om hon på den översta bilden ser lite skeptisk ut gillade hon det. Hon skrattade när vi dansade, sjöng och skuttade runt.
midsommarafton5 midsommarafton6 Efter dans, lotter och korv med bröd vinkade vi hej då till den lilla familjen och åkte vidare till nästa firande.
midsommarafton7Finaste ishinkenmidsommarafton8midsommarafton9Bubblig välkomstdrink…midsommarafton10Raraste kärleksparet…midsommarafton11midsommarafton12Mor och dotter.midsommarafton13När det gällde maten så bjöds det på traditionell midsommarmat men på min tallrik var det såklart sillfritt. Olsson, köttbullar, prinskorv, potatis, gräslök, gräddfil, sallad och smörgås fick dock gott om plats och smakade gott till den lilla, lilla nubben.midsommarafton15midsommarafton16midsommarafton14Kubbmidsommarafton18midsommarafton17Suntrip…midsommarafton20Badtemperaturen kollas.midsommarafton19Senare på kvällen blev det som sig bör en omgång av norsk karaoke. Det är för himla roligt och hör våra midsomrar till.midsommarafton21Vanlig quiz, musikquiz, hästskokastning och kubb stod också på midsommaraftonens program och jag hade dessutom försett alla deltagare med varsitt litet uppdrag som jag fortfarande kan fnissa åt när jag tänker på:

Värdinnan frågade gästerna om hur det gått med diverse pinsamma åkommor som de förmodades lida av, värden sa att sällskapet var dåligt och att maten var den äckligaste han någonsin ätit, någon skröt om vad hans vän Urban skulle ha sagt, en annan frågade om saker och ting var köpta på loppis och vad de kostade. Någon annan klagade på alla dessa öl som hon tyckte smakade skit. Ytterligare någon annan började sina meningar med ”Visserligen är jag en idiot”, någon ställde sig upp och sa SKÅL varje gång han skulle dricka något och jag själv höll vänster pekfinger mot näsan varje gång jag skulle säga något. Ett kul inslag och vissa grejer kom så klockrent att jag aldrig kommer att glömma det.

Om skapica

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com
Det här inlägget postades i Barnbarn, Foto, Ur vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.