Ur vardagen

Än det ena, än det andra

Jag börjar det här inlägget med ett recept på supergoda kesoplättar med kardemumma och kanel som jag gräddade till mig själv till frukost i morse. Det här ska jag göra igen någon dag i helgen tror jag bestämt. Mmm!

Kesoplättar med kardemumma och kanel
1 portion

  • 2 ägg
  • 100 gram keso
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • salt
  • smör till stekning

Mixa ägg, keso och fiberhusk till en slät smet. Blanda ner en nypa salt och kryddorna. Smält smöret i ett plättjärn. Sänk värmen till medelvärme. Klicka i matskedsstora klickar av smeten. Stek på ganska svag värme och låt det ta tid innan du vänder på plättarna annars går de lätt sönder.

Jag serverade plättarna med vispad grädde smaksatt med lite sukrin samt färska hallon och blåbär. Alltså… Så gott!

Nu var det så längesen jag skrev igen. Jag vet inte varför, jag gillar ju mitt eget lilla ställe här på nätet: skapica.se. Jag betalar dyrt för att ha bloggen så jag borde verkligen utnyttja möjligheten mer. Får försöka bli bättre, helt enkelt.

Nåja, vad är nytt här då?

Julen 2020 förflöt lugnt, fint och väldigt stillsamt. Vi hade förmånen att få ha sonen och barnbarnet här redan dagen och kvällen innan julafton samt fram till på eftermiddagen på julafton. Så underbart!

Vår lilla tjej växer så det knakar och hon blir bara smartare och goare för varje gång vi ses. Som jag älskar den tösen!

Nå, nyårsafton kom och vi vinkade med glädje hejdå till år 2020 och nu är vi på väg mot ljusare tider. Äntligen!

2020 bjöd på en del otrevliga överraskningar och jag hoppas att mycket av den oreda som blev resultatet av det ska komma att lösa sig så fort som möjligt, nu 2021.

Jag fyllde 51 år förra året, blev av med jobbet i maj, letade nya jobb aktivt, opererade om min fot i juni och tänkte att i augusti skulle jag minsann vara igång som vanligt igen. Så blev det inte…

Jag är fortfarande i jobbsökartagen och det är så fruktansvärt frustrerande. Jag vill komma igång och jobba nu!!! Jag är i några olika processer just nu så hopp finns.

För övrigt så har jag varit på återbesök på Carlanderska sjukhuset i december, haft en telefontid med läkaren nu i januari och nästa steg blir att än en gång öppna upp foten. Men inte för att göra en operation till. Nej, men problemet är att skruvarna och plattan som sattes in i foten i juni förra året orsakar mig en hel del problem när det kommer till att ha skor på mig.

Högklackat går bort helt – haha, det har jag insett för längesen – men med tanke på att det inte finns så mycket hull och fluff kring stortåleden är det många skor som klämmer åt och får det att göra riktigt ont. Så detta ska tas bort. Benbrottet i foten han läkt i hop fint, nu har jag inte längre någon led där, och när det här sista ingreppet är klart vet jag vad jag har ett spela med framöver.

Min önskan är att jag ska kunna använda fler olika typer av skor än jag kan i dagsläget och sedan får jag ta allt därifrån. Då vet jag liksom vad jag har att jobba med på riktigt och kan träna upp mig på sånt jag vill bli bättre på och har saknat.

Traillöpning, till exempel. Det vore guld att kunna lufsa runt i skogen och på stigar hur som helst igen. Vet inte om det är en realistisk tanke, men hoppas kan man ju alltid.

Jag fortsätter också att träna på min textning. Jösses, vad det är underbart att plocka fram pennor och papper och skapa! Nu har jag hittat några textningsutmaningar på Instagram som jag tänker haka på. Vill du se hur det går har jag ett särskilt konto för mina kreativa projekt på Instagram som heter @skapica.se

För den uppmärksamma har jag sedan i augusti även ett tredje konto på Instagram som jag skapade, först som @lchf_testaren, men nu hittar du mig här: @lchf_jess Där delar jag med mig av matbilder och ett och annat recept. Välkommen!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.