Ur vardagen

Ännu en fin dag mitt i all oro

Ja, så var det fredag igen då. Tiden bara rusar fram!

Vi har fortsatt milt och skönt väder här på västkusten och det är underbart att kunna vara ute, njuta och lapa i sig solens strålar medan det är ljust. Släppa tankarna lite på allt som pågår runt omkring.

I världen väntar alla med spänning på hur det ska gå i det amerikanska presidentvalet samtidigt som Covid-19 fortsätter att spridas vidare.

Lokalt i Halland har vi från och med i tisdags också fått nya rekommendationer för att minska smittspridningen. Dessa gäller till den 24 november i första läget.

Jag hoppas att folk blir mer försiktiga och tar detta på allvar. Jag håller mig hemma så mycket jag kan nu och jag undviker att gå på restaurang, att umgås med vänner och att vara på platser där det kan bli trängsel.

Vi uppmanas att avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek och gym. Vi ska också avstå från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Vi (och 48 personer till) skulle ha gått på Dotter på Kungsbacka teater i morgon men igår meddelades det att teatern har stängt helt och hållet, badhuset är inte längre öppet för allmänheten och Kungsmässan som tänkt återgå till att ha öppet som innan pandemin bröt ut kommer fortfarande att ha begränsade öppettider.

Vidare ska vi undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de vi bor tillsammans med. Nu önskar jag verkligen att jag hade en stor familj, eller åtminstone barn som fortfarande bodde hemma.

Jag undrar hur det kommer att gå med allt. Det är en väldigt orolig tid nu och det finns andra mer trevliga historiska händelser jag hellre skulle vilja vara med om att uppleva, kan jag erkänna.

Personligen har jag även min situation som arbetssökande som ett orosmoment. Usch! Men idag kom en liten ljusglimt som jag hoppas kunna berätta mer om nästa vecka.

Det blir en hel del Yatzyspelande och TV-tittande här hemma och jag försöker vara ute så mycket som möjligt. Jag går promenader, cyklar och springer lite men min fot krånglar ganska mycket just nu så jag får ta det lite varsamt. Återbesök är bokat på Carlanderska 21 december.Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.