Ur vardagen

En toppenhelg

Vilken underbar helg det varit! Den började ju i och för sig med en himla massa regn i fredags eftermiddag och kväll, men det var mysigt att sitta inne och kura då. Vi kom iväg så sent när vi skulle handla i fredags så den mat jag planerat att vi skulle köpa och laga gick bort. Det fick bli en ost- och charkbricka istället. Gott, gott och snabbt när man är aphungrig!

Och så var det Idol på kvällen. Jag älskar verkligen det programmet och i år är deltagarna helt outstanding. Min absoluta favorit hittills är Affe. Han och några till hade blivit bekräftat smittade av Covid-19 i veckan och även om de andra kunde delta var han tydligen alltför sjuk. Usch, jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande för hans del och de andras. Det här jäkla viruset alltså!

Igår morse gick maken och jag vår sedvanliga lördagspromenad till ICA, där färska frallor inhandlades. Efter frukosten lyssnade vi på Melodikrysset som vi sedan en tid tillbaka löser tillsammans med ett par vänner på distans. Vi lyssnar allihop på radion och kör en messengerchat, där vi snickesnackar om innehållet, ditt och datt och även hjälper varann om vi inte kan. Det är så himla mysigt och en riktigt bra lördagstradition.

Efter det cyklade jag upp till Fors och joggade slingan där uppe. 3 kilometer är lagom just nu, tyckte fysioterapeuten när jag var där i onsdags, och jag håller med. Hon tycker jag ska köra 3-5 km nu i höst/vinter och en gång i veckan, men ärligt talat det känns så himla bra att jag tänker att två kortare joggingturer i veckan, det borde jag klara av.

Ska be maken filma en gång så jag ser hur jag sätter ner och skjuter ifrån med högerfoten. Det är viktigt att det blir rätt nu.

På kvällen igår var vi bjudna hem till ett par andra vänner och det blev bra, som vanligt. Alltså, vilken tur vi har som har så många härliga vänner att umgås med.

Vi blev bjudna på en superdupergod välkomstdrink medan deras barn mumsade i sig korv med bröd och därefter, när de börjat mumsa på lördagsgodiset, fick vi vuxna grillat. Kött, kyckling, korvar, majskolvar, sallad, tzatziki och potatis för den som det ville. Mmm.

Efter ett tag blev det dags för god dessert med turkisk yoghurt, ljus choklad och massa hallon och blåbär. Sedan var vi så mätta att vi bara orkade sitta i soffan och prata resten av kvällen. Men oj, vad det var trevligt! Mer sånt, tack! 🙂

Idag blev det sovmorgon till kl 07:30 och därefter kaffe och tidningsläsning i sängen. Så skönt! Sedan blev det frallpromenad igen och frukost när vi väl kommit hem.

Sen hörde jag att maken skulle kolla på en hockeymatch och en fotbollsmatch på TV i dag/kväll så då jagade jag ut honom på en cykeltur mitt på dagen. Söndagsfys innan sportmys. Det är så det ska vara, eller hur?

Det blev över 20 grader varmt idag och det har varit sensommarsoligt. Helt underbart. Vill liksom inte gå in såna här dagar. Så det blev en eftermiddagspromenad för min del också. Innan det var dags för grillad hamburgare med hemmagjord dressing och coleslaw. Mmm. Helt ljuvligt!

Vi har också hunnit med att träffa sonen och barnbarnet en stund i fredags i samband med handlingen och en snabbis nu i eftermiddag och det har självklart också satt guldkant på denna helg. Vad mer kan man behöva, liksom? Summa summarum: en toppenhelg!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.