Ur vardagen

Värt att fira

Nej, jag har inte skapat världens åttonde underverk. Jag har inte satt världsrekord i någonting och inte ett PB, fast någon gång har det ju varit det, såklart. Jag har inte blivit Lotto-miljonär och tyvärr inte heller fått nytt jobb…

Men vad är det då som är så fantastiskt att jag rusade iväg till Systembolaget igår och köpte champagne för att fira?

Jo, jag testade att springa lite igår! Fysioterapeuten har sagt till mig att jag inte skulle tänka på att springa igen förrän efter jul. Men jag tycker att jag börjat gå riktigt bra nu utan att halta och det gör inte särskilt ont i den opererade foten längre. Så jag ville testa. Och igår kändes som en bra dag för det.

Så jag bestämde att jag skulle cykla upp till Forsskogen och där springa slingan ett varv. Max. Om jag inte hade kondition till det eller om det gjorde ont hade jag lovat mig själv att det var okej att gå eller till och med lägga av.

Så oändligt försiktigt och sakta satte jag igång att jogga och efter en kilometer kände jag att jag hade mer att ge och det kändes bra. Efter två kilometer började jag känna mig lyckorusig och när jag var klar med de tre kilometrarna som slingan är var jag helt salig. Det gick! Det funkade! Det gjorde inte ont vare sig i foten eller i knät eller höften (som det ju kan göra om man felbelastar) och någonstans fanns grundkonditionen kvar. Jag hade kunnat springa längre och kanske lite fortare också men jag ville inte omförhandla mitt beslut. Jag var nöjd med tre lugna kilometrar!

För man måste ju tänka på morgondagen också. Så idag har jag känt efter noga om det känns bra i foten eller om det gör ont. Det gör det inte och jag är så glad!

På onsdag ska jag till fysioterapeuten igen och sen tror jag att vi är klara med varann. Jag blir inte sämre nu men förmodligen inte heller bättre – jag menar stortåleden kan jag inte böja men det är ju inte heller meningen att jag ska kunna göra det längre. Leden är stelopererad och det kommer aldrig att gå att göra en riktig tåhävning med den foten till exempel. Inte gå i högklackat heller.

Men det är bra nog att inte ha ont och att kunna göra så mycket annat ändå. Det var väldigt viktigt för mig att löpningen skulle fungera igen och det tycker jag att jag fått bevis på nu. Så nu är det bara till att öva upp konditionen igen och öka på distansen allteftersom. Härligt! Läkaren på Carlanderska hade rätt, jag kunde springa igen! Jippie!

Något annat som är värt att fira är att jag nu har hållit mig ifrån allt synligt socker och mjöl i över fem veckor! Min mage har blivit mycket lugnare och jag mår väldigt bra. Jag har lärt mig massor de här veckorna och jag har slängt ut alla lightprodukter vi hade hemma. Det är slut med det nu och det är en sådan befrielse! Efter så många år!

Jag äter inte pasta, ris, potatis eller bröd längre men det finns ju så mycket annat man kan äta istället har jag upptäckt nu. Till exempel blomkåls- och/eller broccoliris eller -mos, lökringar, fröknäcke och härliga, smakrika ostar.

Jag dricker fortfarande vin men har gått från att dricka italienska viner med upp till 11, 12 gram socker per liter! Nu kikar jag på sockerhalten innan jag handlar och max 5 gram socker per liter ska det stå på hyllkantsetiketten för att ett vin ska få följa med hem till mig.

Jag har gjort slut med det danska körsbärsvinet men lovat mig själv att om jag vill får jag köpa hem en flaska av det till jul. Fast jag tror jag skulle ramla av stolen och att tungan skulle krulla ihop sig som en partytuta om jag smakade på det nu. Det gick väldigt fort att vänja sig av med sötsuget och jag tror helt ärligt att jag inte skulle tycka om ens en Dumlekola i dagsläget. Haha, märkligt vad man kan ändra sig. Visst är det härligt?!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.