Ur vardagen

Jessica 2.0

Ja, nu är jag tillbaka igen efter ett lååångt uppehåll från bloggandet. Mycket har hänt sedan sist och jag vet inte ens var jag ska ta vid och börja om. Så jag gör inte det. Men en kort sammanfattning av vad som hänt sedan i december 2019 kommer här.

Allt flöt på som vanligt efter jul och nyår. Vi hade en Italienresa att se fram emot i april och i maj skulle jag åka till Mallorca med min kompis Carro. Jag hade kvar mitt vikariat på Picadeli och även om det löpte ut sista april hoppades jag att jag skulle få vara kvar ändå. Det hade ju hänt förr, om man säger så; ett års vikariat hade blivit två och nästan tre när allt bara tog tvärstopp! Covid-19 hade gjort entré.

Vi blev korttidspermitterade på jobbet i april och från vecka 13 jobbade jag två dagar i veckan. Vecka 15 och 16 fick jag ta semester trots att resan till Italien inte blev av. Allt som var beviljat och överenskommet sedan innan skulle stå fast. Då började jag söka nytt jobb på allvar.

I samma veva som korttidspermitteringen infördes insåg jag att operationen av min stela stortå (Hallux rigidus) på höger fot förra sommaren inte blivit lyckad. Jag var fortfarande inte bra i foten och kunde inte gå ordentligt, vilket gjorde att jag kompenserade genom att belasta höft och knä. Så jag tog kontakt med Carlanderska sjukhuset och fick en operationstid i juni för en steloperation av stortåleden.

Den sista april blev jag så tvungen att sluta på Picadeli och det kändes väldigt tråkigt. Jag var dock inte ensam. De som hade konsultuppdrag, projektanställningar och/eller var korttidsanställda, nyanställda eller vikarier liksom jag blev uppsagda och det var bara till att skriva in sig på Arbetsförmedlingen.

Efter sju veckor med gips togs det äntligen bort den 4 augusti och det var en sådan befrielse!
Känslan av att få ha skor på båda fötter efter så lång tid var fantastisk och jag firade genom att köpa mig ett par nya, vita sneakers.
Sommaren började vädermässigt ganska bra, men sedan blev det inte mycket sol och värme förrän där i augusti och jag var så tacksam för det. Nu blev det äntligen läge för bad och även jag kunde få slänga mig i vattnet och njuta!
På jobbfronten är jag tyvärr kvar där jag var i våras. Jag söker jobb aktivt och hoppas att jag snart inte längre ska behöva vara mellan jobb utan att jag faktiskt får napp! Det är trist att söka och söka, hoppas och ha förväntningar och så hör man INGENTING från vissa arbetsgivare. Några meddelar att de tackar för min ansökan men att de valt att gå vidare eller anställa annan sökande – utan att ens ha träffat mig!

Jag tror och hoppas verkligen att det lossnar snart. Nu är jag mer än utvilad, jag jobbar på med min rehabträning och idag var jag på gymmet för första gången efter operationen och körde en halvtimme på crosstrainern förutom övningarna från fysioterapeuten.

Jag känner mig som Jessica 2.0, så hallå världen, här kommer jag!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.