Träning,  Ur vardagen

Håll en tumme för mina tår

Idag har jag en riktigt dålig fotdag…

(Bild från igår)

Minns inte om jag skrivit om det tidigare här på bloggen – förutom igår då – men för ett par år sedan började fotknölen vid stortån på höger fot att kärva. Jag hade ont och ville bara att den skulle ”knaka till” ordentligt eftersom jag trodde att allt skulle hamna i rätt läge på nåt sätt då och sluta göra ont. Senare under våren där började det göra ont på undersidan av högerfoten, på trampdynan under ”pektån” och ”långtån”. Jag hade då svårt att springa och det gjorde ont. Sen lugnade det ner sig och jag var smärtfri länge.

Dock började problemen med att ha på sig vissa skor öka och knölen växte och började som jag upplever det putta på ”pektån” så att den började ändra utseende och form. Den har liksom växt på längden på nåt konstigt sätt. Och kroknat. Svårt att förklara.

Något större handikapp tyckte jag inte att det var under en lång tid men jag har ju upplevt att jag haft en lite vaggande gång när jag gått barfota hemma. I skor, och framför allt då mina breda, sköna NewBalance-löparskor har jag dock kunnat röra mig väldigt bra. Har ju till och med kunnat fortsätta springa. Två lopp har det blivit nu i vår; Skärgårdsmilen och Göteborgsvarvet och ingen har nog kunnat ana att jag haft ont.

Men skoproblemet har bara ökat och ökat. För några månader sedan skulle jag köpa nya löparskor och trailskor. De enda fungerande löparskorna som jag hittade på XXL Sport (som ju har ett enormt stort utbud av skor) var just de ovan nämnda NewBalanceskorna. Så jag fick ha två likadana par igång samtidigt. Några andra funkade inte.

Jag köpte mig även ett par trailskor som jag dock redan i affären misstänkte inte skulle funka att springa med och jag blev mycket riktigt tvungen att lämna tillbaka dem efter en enda provrunda.

Då förstod jag att jag måste göra något åt situationen för foten skulle inte bli bättre av sig själv. Jag ringde till min vårdcentral och bokade tid för ett läkarbesök. Jag skulle få komma dit inom en månad. Men så fick jag reda på att vi på jobbet har en sjukförsäkring som ger oss snabbare vård och åtgärder. Tiden på vårdcentralen avbokades.

Den 5 april träffade jag en fotkirurg på Carlanderska sjukhuset i Göteborg. Han undersökte mina fötter och skickade mig på röntgen samma dag. Det behövs en operation för att komma till rätta med det här och nu på fredag har jag fått en tid för att ta bort brosk på knölen och även fixa till ”pektån”. Efter vad jag minns från läkarbesöket ska de sätta in ett stift i den tån. Jag har ingen aning om hur det här kommer att gå eller kännas men jag hoppas verkligen att det går bra och att jag snart kan vara fit for fight igen.

Jag förstår att det blir ett antal veckor/månader utan löpning och det gör mig bedrövad. Det kan till och med ta lång tid innan jag är helt återställd och kan springa ordentligt igen, men jag tror och hoppas att jag ska kunna rehaba mig tillbaka snabbt och kunna börja träna igen så att jag kan springa något lopp nästa vår igen.

Idag har jag dock som sagt en riktigt dålig fotdag, det värker i foten även när jag är stilla och det ska bli så skönt att få detta gjort! Nu längtar jag faktiskt till på fredag även om jag är väldigt nervös också. Jag har aldrig gjort någon operation tidigare så det känns läskigt och obehagligt men jag tror och hoppas att det kommer att gå bra. Men du, håll gärna en tumme för mina tår på fredag. Tack.

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.