Foto,  Mat & bakning,  Resor,  Ur vardagen

Mullsjö & Björkhaga

Igår morse begav maken och jag oss hemifrån vid åttasnåret och styrde kosan mot Mullsjö där vi bokat in en helg på underbart trevliga Björkhaga hotell tillsammans med goda vänner. Vi hade cyklarna med oss  och planerade att cykla Bottnarydsrundan på 5,3 mil igår, vilket vi också gjorde. Vi skulle stanna och fika på vägen och när vi frågade på hotellet om vi fick köpa med oss varsin macka bjöd de oss på dem och önskade oss en trevlig tur. Plus i kanten direkt, liksom.

Vi cyklade och såg mycket fint längs vägen:

Här: några gulliga kor som stod och slickade på sin saltsten…

Och sedan ett gäng glada och nyfikna fjolårskalvar som följde med oss ett stycke och förmodligen förväntade sig mer av oss än att bara bli fotograferade. Men se, där fick de tji.

Det var mycket skog. Lugn och ro, vackert, ”tyst” och stillsamt. Det var lite meditativt på nåt sätt att bara trampa på där ute, omgiven av naturens egna ljud.
Vi pausade då och då såklart.
Vi stannade vid ett tjärn, mumsade på de medhavda mackorna och drack kaffe. Mmm, så gott.

När vi kom tillbaka till hotellet och checkat in möttes maken och jag av dessa stiliga svanar på sängen i rummet och en liten presentask med kola och choklad. Gulligt!

Därefter bjöds vi på lite eftermiddagsfika.
Vi åt och njöt av detta och tog oss därefter vidare till relaxavdelningen där vi bubblade och hade det skönt. Efter det fick vi ett glas gott att dricka innan middagen och satt och softade en stund i receptionsområdet.
Sedan var det dags för en trerättersmiddag som var sååå god och välkomponerad! Mmm.

I morse vaknade vi tidigt, åt frukost och gjorde oss redo för en 9-kilometerspromenad längs Knipesjöleden. Vi var lite ovana vid att cykla långt allihop, så för våra bakars skull valde vi att vandra istället för att cykla idag. 🙂 Det var riktigt fint och så skönt att komma ut i skogen och när vi sedan rullade hemåt var vi nog alla lika nöjda med den här upplevelsen. Vilket trevligt ställe och vilka fina omgivningar. Helt klart värt ett besök!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.