Barnbarn,  Foto,  Resor,  Ur vardagen

Paris, pepparkakshus och bus


I tisdags åkte jag med jobbet till Paris för årets julkonferens. Jag var en av dem som flög från Landvetter till Köpenhamn och därefter vidare till Paris. Vi kom fram till hotellet i Gressy på kvällen, minglade lite och åt middag tillsammans med kollegorna innan vi somnade på supercharmiga hotellet Manoir de Gressy. Morgonen därpå åt vi frukost och sen konferensade vi hela långa dagen. Efter det gjorde vi oss i ordning, åt middag tillsammans med alla kollegor från Danmark, Finland, Tyskland och Frankrike. Sov en natt till i Gressy och sen bar det av in till centrala Paris. Vi började torsdagen med en stund i konferenssalen på Mariott Rive Gauche och sedan delade vi upp oss i olika grupper, utrustade oss med en karta, varsitt kort till metron och sen tog vi oss runt i staden, såg några sevärdheter och utförde olika uppdrag. Helt underbart!

På torsdagskvällen var det dags för den stora julfesten och vi bussades till en restaurangbåt som åkte fram och tillbaka på Seine. Tyvärr var servicen ganska dålig ombord men uppklädda, laddade, festsugna och glada i hågen som vi var såg vårt sällskap ändå till att få en så bra kväll som möjligt. Jag hade en jättetrevlig kväll och festade med fram tills bussen hem kom klockan två. Hängde inte med festprissarna till den franska klubben efteråt och det är jag tacksam för, jag är inte den som klarar mig på lite sömn. Det är jag och Skalman, liksom.

Dagen efter åkte vi från hotellet redan halv åtta på morgonen och flög från Paris till Stockholm och vidare till Göteborg. Det blev en riktigt lång resdag och det var en del strul innan vi väl kom iväg men det gick trots allt bra och jag kände mig så nöjd och glad med allt när jag kom hem i fredags kväll.

Väl hemma väntade maken och barnbarnet med ett uppdukat bord, tacos och fredagsmys. Kändes riktigt härligt att få komma hem till all denna värme, omtänksamhet och kärlek. Barnbarnet skulle vara hos oss hela helgen eftersom hennes mamma jobbade hela helgen och sonen var på jobb i Danmark hela veckan.

Igår morse vaknade lilla skruttan ganska tidigt och det var fullt ös från det att hon slog upp sina ögon till dess att hon somnade. Vi skulle träffa tomten på Kungsmässan och det skulle duschas, ätas frukost, byggas pepparkakshus, busas, ätas lördagsgodis, tittas på film, lyssnas på musik, spelas spel och allt var det nu var.


I morse gick vi upp tidigt igen för maken skulle skjutsas till tågstationen. Han skulle på en jobbresa till Danmark. Vi tog en hemmadag, lekte inne, tittade på film, läste böcker, målade, var ute på lekplatsen och hade en riktig höjdardag. Nu sover mitt lilla troll bakom ryggen på mig här och mitt hjärta är alldeles varmt av all kärlek och glädje som detta lilla barn bidrar med. Jag känner mig så lyckligt lottad!


En liten snapchatsession har vi hunnit med här idag också. 🙂

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.