Baconlindad kyckling med brieost

Baconlindad kyckling med brieostfyllning4 kycklingfiléer
100 g brieost
1 pkt bacon, c:a 145 g
salt och vitpeppar
smör och rapsolja

Salsa
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten rödlök
2 dl chilisås på tomatgrund
1 vitlöksklyfta
(Den här salsan var supersmarrig och jag kommer tveklöst att göra den till grillat framöver!)

Att äta till
Ris eller stekt färskpotatis
Bearnaisesås – vi tog Erik Lallerstedts färdiga på burk,
(den var supergod och mild ihop med allt)
Blandad grönsallad

Gör så här
1. Skär röd och grön paprika i små tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda allt med chilisås och riven vitlök. Ställ svalt.
2. Snitta upp kycklingfiléerna i sidan ungefär som korvbröd. Fyll med brieost och tryck ihop lätt. Linda att par skivor bacon runt varje filé.
3. Bryn köttet runtom i lika delar smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och peppar och efterstek under locka på låg värme i knappt 10 minuter.
4. Servera med ris eller stekt färskpotatis, sallad, salsa och en klick bearnaisesås.

VINTIPS

Om skapica

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com
Det här inlägget postades i Foto, Mat & bakning, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *