Baconlindad kyckling med brieost

Baconlindad kyckling med brieostfyllning4 kycklingfiléer
100 g brieost
1 pkt bacon, c:a 145 g
salt och vitpeppar
smör och rapsolja

Salsa
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten rödlök
2 dl chilisås på tomatgrund
1 vitlöksklyfta
(Den här salsan var supersmarrig och jag kommer tveklöst att göra den till grillat framöver!)

Att äta till
Ris eller stekt färskpotatis
Bearnaisesås – vi tog Erik Lallerstedts färdiga på burk,
(den var supergod och mild ihop med allt)
Blandad grönsallad

Gör så här
1. Skär röd och grön paprika i små tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda allt med chilisås och riven vitlök. Ställ svalt.
2. Snitta upp kycklingfiléerna i sidan ungefär som korvbröd. Fyll med brieost och tryck ihop lätt. Linda att par skivor bacon runt varje filé.
3. Bryn köttet runtom i lika delar smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och peppar och efterstek under locka på låg värme i knappt 10 minuter.
4. Servera med ris eller stekt färskpotatis, sallad, salsa och en klick bearnaisesås.

VINTIPS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *