Foto,  Semester

Ett underbart dygn på Tjolöholm

I november förra året vann jag #mittkba – en fototävling som Kungsbacka kommun anordnade. Priset jag fick var en övernattning i Allmogebyn vid Tjolöholms slott plus att jag skulle få skänka 10 000 kronor till valfri förening i Kungsbacka. Hur det gick med de där pengarna vet jag faktiskt inte men presentkortet på vistelsen fick jag. Igår var det dags att utnyttja vinsten.

Vi åkte ner till Tjolöholm redan på förmiddagen, la oss vid badplatsen, solade, badade och hade det skönt. Det har ju varit extremt varmt den senaste tiden och bästa platsen att befinna sig på förutom inomhus eller i skuggan måste ju vara  nära eller i vattnet…


Klockan tre fick vi checka in och vi skulle bo i Gamla Sjukstugan.

Så fort jag såg stugan blev jag helt salig. Den var så gullig både på in- och utsidan. Och ren och fräsch. Mmm, me like!

En bild på Blanche Dickson hängde på väggen i vårt rum.

Kolla himmelsängen och kolla detaljerna!

Kakelugn…

Utsikten var fantastisk!

Vi åt mat i den tillhörande lilla trädgården och det kändes så lyxigt!

Sen gjorde vi oss i ordning och satt en stund på trappan. Helt ljuvligt!

Det var så varmt att jag inte klarade av att föna håret. Dels på grund av att det faktiskt var för varmt men även på grund av att det blev lite stressigt mot slutet. Här försöker jag få håret att torka i den obefintliga vinden. Fniss, det gick sådär… 🙂

När jag bokade stugan hade jag kollat upp om det hände något särskilt på eller vid slottet och det gjorde det, så jag köpte biljetter till ”Sånger vid havet” direkt. Klockan 18 drog Lennie Norman igång det hela…


Se bakgrunden – visst är det vackert? Det var en helt magisk plats att få lyssna på dessa olika artister som sjöng alltifrån Skönheten och odjuret till Alla är dumma i huvudet och Imagine. Ingen av dessa artister finns med på någon av mina Spotifylistor, men det var helt klart värt att lyssna på dem igår. Finstämt, kul och mäktigt.

I pausen gick vi ut ur ladan och tog lite bilder i det mjuka kvällsljuset.

Efter det gick vi tillbaka till vår stuga, hämtade en flaska vin och två glas som vi tog med oss ner till bryggan vid badplatsen.

När solen gått ner helt och det började mörkna gick vi upp till stugan igen och knoppade in efter en riktigt härlig dag och kväll.

Det var varmt i stugan i natt trots att jag öppnat fönstret bredvid sängen och vi vaknade okristligt tidigt. Men med den här utsikten kändes det inte så jobbigt ändå faktiskt.

Vi drack en kopp nybyggt slottskaffe på trappan.

Kolla in den delade dörren – älskar såna!!!

Sen gick vi en promenad.
När vi kom tillbaka till stugan dukade vi upp frukosten, satte oss i skuggan och mumsade i oss den.

Dagen idag har efter hemkomsten från Tjolöholm tillbringats i skuggan på framsidan och inomhus. Det behövdes en dag utan sol och tid att bara vara. Älskar att ha semester!
<3

Bilderna i det här inlägget är tagna med min systemkamera eller min telefon och det är både maken och jag som fotat. Vissa bilder kan man tydligt se vem som har tagit, men jag skriver inte ut vem som fotat vad, bild för bild, utan credden kommer så här i en klump på slutet. Tack, Lars!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.