Nöjd, glad och tacksam

I fredags efter jobbet kom sonen och barnbarnet hit och maken kom hem med två rejäla, levande humrar som vi kokade efter konstens alla regler. Mina första humrar…?!

Jag kände mig redo och mogen för att testa denna delikatess efter mina framsteg med diverse annan mat på sistone och det kändes lyxigt att prata om att laga till humrarna tidigare i veckan…

Men när de väl var färdiga bangade jag och åt räkor, aioli och rostat bröd till den goda champagnen istället Jag tyckte de såg groteska ut och kunde bara inte förmå mig att äta dessa monster till skaldjur! De var ju för fasen lika stora som vår tax Lisa, nästan! En annan gång, i ett annat liv kanske, men inte nu… Hu!

Inspirationen och intresset för att testa nya maträtter gjorde trots allt att jag tog nytt mod till mig, efter förslag från sonen, att laga min allra första fisksoppa igår. Den blev bra och god!

Idag hade vi en riktigt lat och skön morgon och dag. Det regnade imorse och det har inte slutat än. Riktigt jäkla skitväder, rent ut sagt! Men då passade vi på att ligga länge i sängen, äta frukost i lugn och ro och sedan bada goseungen.

I eftermiddags åkte vi till ishallen och hon fick testa sina allra första skridskor för första gången.

Det blev dock inte mycket åka av men att bli buren av sin mor och far och framförd på isen på en ”sälfarkost” tyckte hon gick bra. Nåja, övning ger färdighet och hon har hela livet på sig att träna upp sina skridskoskär. Om hon vill.

Avslutar den här helgen med en lugn och skön hemmakväll efter att ha ätit supergoda hemlagade pannbiffar med frasig ugnspotatis och gräddsås med pressgurka och rårörda lingon. Serverade en kall lättöl till det och nu är jag så mätt, belåten och nöjd så hälften kunde vara nog. Återstår några timmar innan det är dags att runda av helgen på riktigt men jag känner mig nöjd, glad och tacksam.

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *