Julmarknad i Eksjö 2016

Helgen som gick tillbringades i vackra Eksjö hos goda vänner. Så härligt! Har aldrig varit i Eksjö på vintern förut men det här var ju helt perfekt! Också! 🙂

Snön föll lämpligt nog där i torsdags och när vi vaknade upp på lördagen – efter att ha blivit väl mottagna och omhändertagna redan på fredagskvällen – var det några grader minus och sol ute. Kan det bli bättre förutsättningar för att gå på en vinterpromenad och därefter julmarknad?

eksjo1
eksjo2 eksjo3 eksjo4 eksjo5 eksjo6Vi besökte ett hem med gamla anor – Aschanska gården. Ett av familjens barn bodde kvar i huset till åttiotalet och eftersom det inte fanns några arvtagare bildades en stiftelse efter hennes död och allt har bevarats precis som det var. Det var ju gammalt även då och så himla häftigt att det fått stå kvar genom alla år. Precis som att någon bara rest sig upp och gått ut ett slag kändes det som när vi gick där på visningen…

eksjo7 eksjo8 eksjo9 eksjo10

En annan sak som vi gjorde annorlunda mot i vanliga fall när vi är i Eksjö var att slinka in en stund i kyrkan. Den var väldigt vacker även inuti och dagen till ära var den fylld av folk som sjöng julsånger. Jag var inte sämre än folk jag, förstås. Stod långt fram i kyrkan och klämde i för kung och fosterland. Älskar julsånger. Älskar julen! 🙂

eksjo11

Efter det var vi på museet, gick runt på stan, köpte karameller och njöt av atmosfären.

eksjo15eksjo16eksjo17eksjo18eksjo12 eksjo13En underbar helg ligger nu bakom oss och hemma i Kungsbacka lyser snön med sin frånvaro. Men jag har tankat på ordentligt med julkänsla så oavsett om vi får en vit jul eller ej här på västkusten har jag jul i hjärtat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *