Supergod fläskfilégryta

kottSupergod fläskfilégryta
4-6 port.

1 fläskfilé, ca 600 g
2 paket bacon, ca 280 g
(10 champinjoner)
1 rödlök
Smör/olja att steka i
2 dl lättcrème fraiche
3 dl gräddmjölk
2 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
2 tsk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
(1 msk vetemjöl)
Salt, peppar

Skär fläskfilén i tunna skivor.
Strimla bacon.
Finhacka löken.
Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.
bryna

Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna.

baconsvamp
Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner.

sas Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek.
Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter.
(För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen.)
Koka ytterligare 3 min.
Smaka av med salt och peppar.

forberedelser Lyssna på bra musik medan du lagar maten så blir den extra god.
Här kommer tips på en bra låt och ett bra album som jag lyssnat på ikväll.

flaskfilegryta
Duka fint, ät och njut!

serverat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *