Pasta med pesto

pestopasta3Idag gjorde jag en av mina absoluta favoriträtter: pasta med pesto och bacon. Mmm, gott!

pestopasta1
Det tar lite tid att hacka och riva ingredienserna till hemmagjord pesto men det är så himla mycket godare än de köpta varianterna jag provat så det är väl värt det. I mitt recept har jag mycket persilja och lite basilika och parmesanost. Prova gärna!

pestopasta2PESTO
4 portioner

Ingredienser
55 gram hackad färsk persilja
2 pressade vitlöksklyftor
55 gram krossade pinjenötter
2 msk hackad färsk basilika
55 gram nyriven parmesanost
vitpeppar
1 1/2 dl olivolja

Gör så här
Häll alla ingredienser i en mixer eller matberedare och kör i 2 minuter.

Man kan såklart också stöta ingredienserna i en mortel.
Själva anledningen till att det kallas pesto, har jag läst nånstans, kommer från det italienska ordet pestare som lär betyda stöta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *