Pasta med pesto

pestopasta3Idag gjorde jag en av mina absoluta favoriträtter: pasta med pesto och bacon. Mmm, gott!

pestopasta1
Det tar lite tid att hacka och riva ingredienserna till hemmagjord pesto men det är så himla mycket godare än de köpta varianterna jag provat så det är väl värt det. I mitt recept har jag mycket persilja och lite basilika och parmesanost. Prova gärna!

pestopasta2PESTO
4 portioner

Ingredienser
55 gram hackad färsk persilja
2 pressade vitlöksklyftor
55 gram krossade pinjenötter
2 msk hackad färsk basilika
55 gram nyriven parmesanost
vitpeppar
1 1/2 dl olivolja

Gör så här
Häll alla ingredienser i en mixer eller matberedare och kör i 2 minuter.

Man kan såklart också stöta ingredienserna i en mortel.
Själva anledningen till att det kallas pesto, har jag läst nånstans, kommer från det italienska ordet pestare som lär betyda stöta.

Om skapica

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com
Det här inlägget postades i Recept, Ur vardagen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *