Minifotoutställning

lilltoa

Jag är som du säkert vet vid det här laget en sån där som gillar att fotografera – överallt och allt! Jag gillar att fotografera mat, natur, brudpar, barn, havet, blommor och precis allt mellan himmel och jord. Det ger mig en sådan glädje! Både när jag är på plats och tar bilderna men även efteråt, när jag bearbetar dem, när jag lägger ut dem på bloggen och/eller när jag tänker på vad jag ska/kan göra med dem samt även när jag tittar på dem på datorn senare.

Problemet är att det stannar ofta därvid. Jag GÖR nästan aldrig något med mina bilder!
Det är synd, för jag tycker själv att jag har en hel del fina som tål att delas med andra.

Har väl snuddat vid tanken någon gång att jag skulle vilja anordna en fotoutställning av något slag. Eller ta bilder för att illustrera en bok om västkusten/Kungsbacka. Dessutom har jag en längre tid funderat på att göra en egen kokbok med familjerecept från mormor, mor och mig själv. En bok som kan användas i vardagen, där jag har alla favoritrecept samlade på en och samma plats. Tanken med den är ju sedan att sonen en dag vill ha den och i förlängningen kanske också även mitt barnbarn.

Jodå, idéer finns som sagt men vad göra?

Jag har en tavla i köket där jag på sistone låtit nya motiv ta plats i de tre bildrutorna. Först hängde där samma bilder i evigheters evigheter. Tråkigt! Nu byter jag när barnbarnet – som är en del av modellerna till den tavlan – vuxit och förändrats och jag fått till en ny, i mitt tycke, bra bild på henne.

Och idag slog det mig åter igen hur fel det såg ut med bilderna jag har på lilltoa här hemma… Där har hängt fyra gamla bilder som jag själv tagit för länge, länge sen. Bilder från när jag var ganska ny på det här med att fotografera. Kompositionerna var väl sådär. Någon bild var okej andra kändes lite småfel och någon av bilderna var helt tokigt beskuren.

Nu i kväll fick jag så ett ryck! Bytte ut bilden på barnbarnet i köket – kanske återkommer till de andra två senare i kväll – och alla fyra bilderna på lilltoa bytte jag ut! Min egen lilla fotoutställning – en minifotoutställning är klar! Känner mig så nöjd. Tänk vad mycket så lite kan göra. Både för trivseln och för känslan.

Det kan till och med bli ett litet vernissageparty i helgen, man vet aldrig. Det kanske börjar där, i det lilla, sedan kanske jag vågar tänka större…?

Om skapica

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com
Det här inlägget postades i Alster, Foto, Ur vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.