Ryggbiff med parmesan- och tomatsmör samt grillad klyftpotatis

ryggbiff_parmesan_grillpotatisYtterligare ett kanonrecept. Från igår. Och eftersom jag inte ville ha ryggbiff bytte jag ut det mot fläskfilé på min tallrik. Jättegott!

600 g ryggbiff/fläskfilé

PEPPARMARINAD
1/2 dl rapsolja
1 msk rosépeppar
2 tsk svartpeppar, grovmalen
1/2 tsk vitpeppar, malen
salt
Smula/mortla rosépeppar. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och vitpeppar.
Marinera köttet några timmar.

PARMESAN- OCH TOMATSMÖR
100 g smör
1 dl parmesanost, riven

1 dl soltorkade tomater, finhackade
1 krm rosmarin
salt och svartpeppar
Blanda alla ingredienser till smöret. Rulla ihop det och lägg i kylen för att stelna.

parmesantomatsmör
GRILLADE KLYFTPOTATISAR
800 g potatis
2 msk rapsolja
1 msk timjan, färsk
salt och svartpeppar
Förkoka potatisarna i saltat vatten. Skär dem i klyftor. Blanda rapsolja, timjan, salt och peppar; pensla potatisklyftorna. Lägg dem på grillen 5 minuter.

Grilla ryggbiffen/fläskfilén Skär upp parmesan- och tomatsmör i portionsbitar och lägg på köttet. Servera tillsammans med klyftpotatisarna.

Om skapica

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com
Det här inlägget postades i Mat & bakning, Recept, Ur vardagen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *