Ryggbiff med parmesan- och tomatsmör samt grillad klyftpotatis

ryggbiff_parmesan_grillpotatisYtterligare ett kanonrecept. Från igår. Och eftersom jag inte ville ha ryggbiff bytte jag ut det mot fläskfilé på min tallrik. Jättegott!

600 g ryggbiff/fläskfilé

PEPPARMARINAD
1/2 dl rapsolja
1 msk rosépeppar
2 tsk svartpeppar, grovmalen
1/2 tsk vitpeppar, malen
salt
Smula/mortla rosépeppar. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och vitpeppar.
Marinera köttet några timmar.

PARMESAN- OCH TOMATSMÖR
100 g smör
1 dl parmesanost, riven

1 dl soltorkade tomater, finhackade
1 krm rosmarin
salt och svartpeppar
Blanda alla ingredienser till smöret. Rulla ihop det och lägg i kylen för att stelna.

parmesantomatsmör
GRILLADE KLYFTPOTATISAR
800 g potatis
2 msk rapsolja
1 msk timjan, färsk
salt och svartpeppar
Förkoka potatisarna i saltat vatten. Skär dem i klyftor. Blanda rapsolja, timjan, salt och peppar; pensla potatisklyftorna. Lägg dem på grillen 5 minuter.

Grilla ryggbiffen/fläskfilén Skär upp parmesan- och tomatsmör i portionsbitar och lägg på köttet. Servera tillsammans med klyftpotatisarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *