Mat & bakning,  Recept,  Ur vardagen

BBQ-marinerad kyckling och bakade rödlökar med timjansmör

bbq_lök_timjansmörHär kommer ytterligare ett supersmarrigt recept. Lagades här i lördags. Det är entrecote i originalreceptet, men även det är något som jag inte gillar, så jag valde kyckling till mig istället.

4 portioner

600 g kyckling/entrecote

BBQ-MARINAD
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk rödvinsvinäger
1/2 dl muscovadosocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl ketchup
1/2 dl soja
1/2 del rapsolja
svartpeppar
Blanda alla ingredienser och smaka av med svartpeppar.
Lägg i kycklingen/köttet och marinera några timmar.

Bakade rödlökar med timjansmör
4 rödlökar
1 dl grovt salt
100 g smör
1 litet knippe timjan
svartpeppar
Skala lökarna och skär dem jämna i botten. Strö ut det grova saltet på ett ark aluminiumfolie, ställ lökarna på saltet. Skär ett kryss i lökarna, fördela snören och timjankvistarna på lökarna. Strö över svartpeppar. Vik ihop aluminiumfolien till ett paket och slut tätt. Låt ligga på grillen i 40 minuter.

Potatisstomp med bacon (eller pancetta)
600 g (färsk)potatis
150 g bacon/pancetta
25 g smör
salt och svartpeppar
Borsta potatisen och koka den i saltat vatten. Skär baconet/pancettan i små bitar/tärningar och stek tills det blir knaprigt. Låt rinna av på papper. Slå av vattnet från potatisen och stöd den grovt. Blanda ner bacon/pancetta och smör. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vitlökscrème
2 vitlöksklyftor
1 dl majonnäs

2 dl crème fraîche 
2 tsk limesaft
salt och vitpeppar
Finhacka vitlöksklyftorna och blanda dem med majonnäs, crème fraîche och limejuice. Smaka av med salt och vitpeppar.

Grilla kycklingen/entrecoterna. Servera med rödlökarna, potatisstompet och vitlökscrèmen.

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.