Det är såna smällar man får ta

Så var den här julen så gott som över. En jul full av gemenskap, glädje, värme och kärlek. Först var ju sonen och hans familj här och samma dag som de åkte hem kom våra vänner från Eksjö hit och de sov här i två nätter. De for idag och nu är det sådär tomt här hemma igen. Märkligt vad fort man vänjer sig vid att ha nära och kära tätt inpå och omkring sig…
tindraOch på tal om nära och kära så måste jag berätta om julkortet längst fram på bilden här nedan. Det var det julkortet mamma skickade julen 2012…
julkortJag sparar alltid mina julkort från föregående år, så att jag inte nästa jul ska missa att skicka till någon jag fått av. Så gjorde jag även det året. När julen 2013 kom var mamma för dålig för att orka skriva något julkort, så då sa jag till henne att jag skulle ställa fram hennes kort från året innan, så kunde vi låtsas att hon skickat ett kort.

När julen 2014 kom hade mamma varit borta sen i februari. Jag ställde då åter fram hennes kort, för hade hon orkat och levt skulle hon ha skickat mig ett julkort det vet jag ju. Nu 2015 hänger kortet fortfarande med och jag har bestämt mig för att spara det så länge jag kan. Det ska alltid plockas fram till jul, för som sagt: hade hon kunnat skulle hon ha skickat mig ett kort. Nu tänker jag som så att jag får ett julkort från himlen varje jul och det känns fint…pepparkakshus_tomte Pepparkakshuset står kvar i köket, men julen är nu delvis bortstädad här hemma. Granen åkte nämligen ut redan på annandagen eftersom Kiara, när hon sprang in i vardagsrummet och viftade på svansen då vi kom hem, råkade dra ner två julgranskulor och tillsammans med dem en herrans massa barr. Det blev helt grönt på golvet! Då kändes beslutet väldigt lätt att fatta; granen ska ut, innan det bara finns en stam med grenar kvar ståendes på en grön matta av barr.
lisaLisa verkar vara glad för att all uppståndelse är över och tycka att det är skönt att vara ensam om all uppmärksamhet igen. Ingen bebis eller andra hundar att konkurrera med… Dock är det nu sex händer färre än i morse att bli klappad av. Men, men det är såna smällar man får ta! 🙂

Om skapica

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com
Det här inlägget postades i Foto, Lisa, Ur vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.