Barnbarn,  Foto,  Inredning,  Mat & bakning,  Träning,  Ur vardagen

Lördagstankar

Helgen inleddes med busväder, regn och rusk. Men hemma, inne kändes det varmt, skönt och tryggt till att börja med. Senare på kvällen nåddes vi dock av den fruktansvärda nyheten om terrorattacken i Paris. Hemskt!

Jag fattar det inte – vad fan har man att vinna på att döda vilt främmande människor som inte gjort någonting? Det är skrämmande och helt enkelt inte okej!

Om man normalt sett ska vända andra kinden till är detta absolut inte rätt läge att göra det. Nu skulle jag vilja samla ihop alla terrorister och helst låta dem ta kål på varandra men i värsta fall göra slut på dem själv. De är ju livsfarliga! Fast jag skulle såklart inte kunna döda någon, men denna utveckling skrämmer mig. Rejält! Vet inte om våld och ammunition är rätt väg här, men jag är inte säker på att resonemang fungerar på dem som utför sådana här dåd och som dessutom är villiga att själva dö för dem…

helgmysNå, efter en natts sömn vaknade jag tidigt och jag valde att ta hand om och utnyttja denna dag på allra bästa sätt. Jag inledde med en kopp kaffe och morgontidningarna i sängen och sedan svidade jag om till löparkläder och gav mig ut på en runda. Elva kilometer i solsken blev det och jag kände mig grymt nöjd efteråt…

Som belöning serverade jag mig själv en flaska av Renée Voltaires COCO WATER. Köpte den i mataffären häromdagen. Ett rent impulsköp. Jag var toktörstig den där dagen och där stod den här flaskan och såg fräsch och lockande ut och namnet lät gott. Men…

cocowaterDet smakade inte något vidare alls! Jag lät maken ta en klunk också och hans reaktion var en skakning genom hela kroppen, ett hopskrynklat ansikte och ett ”FY!” som direkt från hjärtat (och strupen) galopperade ut ur hans mun.

afterrun

Bättre smakade då frukosten som han gjort i ordning. Jag unnade mig ett kokt ägg, lite yoghurt och två rostade mackor med kaviar, purjolök och ost samt en kopp kaffe.
M-mm-mmm! Gott!

kanna
Sedan kollade vi med sonen och hans familj om de ville följa med oss till Ubbhult på Interiörhusets utförsäljning. Det ville de och efter att vi varit där och inhandlat lite smått och gott besökte vi Stjernboden (vad fasen har hänt med den?!) och sedan åkte vi vidare till Blommigt & Prickigt, en av mina absoluta favoritbutiker.

Där slog jag till på kannan här ovan. En kanna som jag ska ha när det bjuds på saftkalas med bullar och kaffe här härliga sommardagar men även till min hemgjorda vaniljsås när jag gör den. Jag har letat efter den perfekta kannan till detta ändamål sen i somras och inte riktigt hittat rätt. Den här får duga, fast jag skulle allra helst velat haft en kanna med lock… Nåja, den här är söt och jag tror den kommer att funka.

Hittar jag nu den perfekta, efter att jag äntligen slagit till och köpt en, får sonen och hans familj ärva denna ”nästan perfekta” kanna om de vill ha den. 🙂

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.