Foto,  Musik,  Ur vardagen

Eksjö stadsfest 2015

Förra helgen var det äntligen dags för årets upplaga av Eksjö stadsfest. Vi anlände till vackra Eksjö på eftermiddagen på fredagen och startade helgens festligheter samt invigde vännernas nya altan med lite bubbel i solsken. 1 2 Sen åt vi ljuvligt gott grillat och fortsatte uppladdningen inför kvällen.
3 4Vi promenerade in till stan efter middagen och Robert Gustafsson med Rolandz var först ut på stora scenen denna kväll.5 6 Busiga, glada och förväntansfulla tjejer 😉7Vi lyssnade på Peking Punk på Vaxblekaregården.8 9 10 Efter det öset blev det lite mer finstämt på Sensusscenen där Abalone Dots spelade. 11 12 13Tempot skruvades upp igen på Vaxblekaregården då Hurricane Love framträdde där.
14 15Lyssnade även på Måns Zelmerlöw denna kväll som var mycket lyckad.

På lördagen promenerade vi in till stan igen, gick runt och kikade och hade det gott. Här är lite av det vi såg och gjorde.
4_516 17 Stannade till och kikade på det som var kvar av det vackra huset som brann för några veckor sedan. Det luktade brandrök i kvarteret och det gick en och annan rysning genom kroppen… 18 19I luften hängde metallkonst.
20 Inne på en bakgård pågick en bröllopsfotografering.21Jag hajade till inför dessa sittande byxor…22Och Lisa knallade med.
23 En häst kom klapprandes.24En vätskepaus passade fint här utanför Vaxblekaregårdens entré.
25 Det finns mycket charmigt att titta på inne i stan…26 Den här porten är gullig tycker jag.27 Och vad vore väl en stadsfest utan ballonger?28 Vid vattnet käkade folk lunch och drack öl denna fina eftermiddag.29 Och tittade man åt andra hållet såg man ett par rara bostadshus vid samma vattendrag.30Vilade ut efter stadspromenaden och samlade krafter inför lördagskvällen intill dessa fulsöta ugglor hemma hos vännerna. Och du, på kvällen lyser deras ögon… 😉 Så coola.31Röja, Lisa och jag gosar lite på altanen.
32 33 Så var det dags för kväll två på stan. Våra vänners dotter var med och inledde med dans på stora scenen. Jätteduktig var hon och de övriga i dansgruppen.34 35Sen tog Lotta Engberg över scenen men då var det dags för oss att ta oss till Sunrise där vi bokat bord för att äta middag så vi skulle stå oss hela kvällen.36Mätt och belåten blev jag efter restaurangbesöket och glad blev jag åt att jag på Sensusscenen hittade ett guldkorn som jag inte kände till innan; Linnea Olsson. Så härlig musik. Lyssna gärna på en av hennes låtar här. 🙂
37Eldkvarn med Plura och Adrian Modiggård lockade oss därefter tillbaka till stora scenen.
38 39 40Rejält tunggung bjöds det efter det på på Green Street Park-scenen när Corroded intog den. Yeah! Senare på kvällen lyssnade vi en skvätt på Nause här också. Grymt!41 Superduktiga Zara Larsson lyssnade vi också på en stund på stora scenen.42Fatboy hittade vi på Vaxblekaregården.
43 44 45 46Vi hann även höra lite Johan Kinde, Pejnäs Ork och Molly Sandén under kvällen och Linda Bengtzings glada, positiva röst och fantastiska sång var det sista jag hörde när vi lämnade innerstaden och gick hemåt i natten efter en helt makalös kväll. Jag älskar Eksjö stadsfest och jag är så glad att vi har möjlighet att få återkomma hit år efter år och för våra underbara vänner här som tar emot och så väl hand om oss när vi kommer. <3

© Foto: Lars och Jessica Rambäck

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.