Foto,  Recept

Goda kalla såser till grillat

grillrörorDags för ett recept. Eller nja, två faktiskt. Du som ätit grillat här någon gång har säkert fått smaka på min goda mangorajasås. Den är min absoluta grillfavorit. Men nu har jag fått en favorit till, en örtig fetaostkräm som jag vlll dela med mig av. Så då kör vi! 🙂

GRILLSÅS 1 – MANGORAJA
Ingredienser:
3 dl turkisk matyoghurt (10%) eller crème fraiche (15%)
3 msk mango chutney, bengal hot
1 tsk curry (stark)
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 krm sambal oelek
1 msk flytande honung

Så här gör du:
Blanda ihop alla ingredienser och rör om. Ställ i kylen fram till servering.


GRILLSÅS 2 – ÖRTIG FETAOSTKRÄM
Ingredienser:
150 g fetaost
2 1/2 dl matyoghurt (10%)
finrivet skal av 1 lime
finrivet skal av 1 citron
2 dl färska örter (jag tog basilika och timjan för det hade jag hemma)
1 krm salt
1 krm peppar

Så här gör du:
Gaffelmosa fetaosten. Rör ihop med yoghurt, citrusskal, örter, salt och peppar. Ställ i kylen fram till servering.

Hoppas att du tycker om och får mycket användning för de här recepten.

 

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.