Foto,  Recept

Het köttfärsgryta

hetköttfärsgryta3

HET KÖTTFÄRSGRYTA
4 portioner – Tid: 30 minuter

1 gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
3 vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
olivolja
3 krm anchochilipeppar
400 g nötfärs
1 dl chilisås
1 burk kokta kidneybönor, 400 g
3 msk tomatpuré
1 burk kokta svarta bönor, 400 g
några droppar tabasco

Tillbehör: 1 kruka persilja, färsk spenat, 3 dl creme fraiche


1. Finhacka lök och vitlök, fräs i olivolja i en medelstor gryta.

2. Lägg i köttfärsen och låt steka ihop cirka 10 min.

3.Häll ner kidneybönor, svarta bönor, krossade tomater och kalvfond, låt puttra vidare.

4. Rör om och låt koka ihop tillsammans med övrig smaksättning; anchochilipeppar, chilisås och tomatpuré.

5. Smaka av till önskad het styrka med tabasco.

Servera köttfärsgrytan med finhackad persilja, färsk spenat och en klick crème fraiche.


hetköttfärsgryta2

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.