Het köttfärsgryta

hetköttfärsgryta3

HET KÖTTFÄRSGRYTA
4 portioner – Tid: 30 minuter

1 gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
3 vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
olivolja
3 krm anchochilipeppar
400 g nötfärs
1 dl chilisås
1 burk kokta kidneybönor, 400 g
3 msk tomatpuré
1 burk kokta svarta bönor, 400 g
några droppar tabasco

Tillbehör: 1 kruka persilja, färsk spenat, 3 dl creme fraiche


1. Finhacka lök och vitlök, fräs i olivolja i en medelstor gryta.

2. Lägg i köttfärsen och låt steka ihop cirka 10 min.

3.Häll ner kidneybönor, svarta bönor, krossade tomater och kalvfond, låt puttra vidare.

4. Rör om och låt koka ihop tillsammans med övrig smaksättning; anchochilipeppar, chilisås och tomatpuré.

5. Smaka av till önskad het styrka med tabasco.

Servera köttfärsgrytan med finhackad persilja, färsk spenat och en klick crème fraiche.


hetköttfärsgryta2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *