Foto,  Recept,  Ur vardagen

Fiskgratäng med pressad potatis

fiskgratäng fiskgratäng3
INGREDIENSER
1 msk smör
1 purjolök, strimlad
salt och peppar
4 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor, finhackade
600 g torsk
3 dl grovriven västerbottensost

TILLBEHÖR
10-12 fasta potatisar
några kvistar färsk dill
1 citron i klyftor

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250°
2. Skala potatisarna och koka dem.
3. Smörstek den strimlade purjolöken, salta och peppra
4. Häll i grädden och vitlöken och låt puttra någon minut. Smaka av.
5. Smörj en ugnsform med lite fett, placera torsken jämnt över formen och häll sedan över purjolöks- och gräddsåsen, toppa med osten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
7. Servera den varma gratängen med nypressad potatis, färsk dill och citronklyftor.

fiskgratängkollage

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.