Fiskgratäng med pressad potatis
INGREDIENSER
1 msk smör
1 purjolök, strimlad
salt och peppar
4 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor, finhackade
600 g torsk
3 dl grovriven västerbottensost
TILLBEHÖR
10-12 fasta potatisar
några kvistar färsk dill
1 citron i klyftor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250°
2. Skala potatisarna och koka dem.
3. Smörstek den strimlade purjolöken, salta och peppra
4. Häll i grädden och vitlöken och låt puttra någon minut. Smaka av.
5. Smörj en ugnsform med lite fett, placera torsken jämnt över formen och häll sedan över purjolöks- och gräddsåsen, toppa med osten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
7. Servera den varma gratängen med nypressad potatis, färsk dill och citronklyftor.