Foto,  Ur vardagen

Vann

vann3I fredags fanns det äntligen tid för lite lyx i tillvaron igen; dags för en spavistelse med övernattning på Vann utanför Lysekil. Anläggningen låg väldigt vackert vid Gullmarsfjorden och utsikten från rummet gick verkligen inte av för hackor. Den lilla promenadslingan på 2,5 kilometer alldeles i närheten var också mycket trevlig och mysig. (Vi tog en runda där innan vi åkte hem igår.)

Incheckade och klara i fredags köpte vi varsitt spa-kit och såg fram emot en härligt avslappnande upplevelse i spaavdelningen. Det var dock ganska mycket folk där och alla ”slogs” om att få sitta i trästolarna vid de stora panoramafönstren. Till slut lyckades vi också få en stund där innan solen gick ner så det är vi nöjda med.

För övrigt tyckte vi att det var lite mycket simhallskänsla över det hela. Det var många småbarnsfamiljer som lekte och stojade i den stora poolen vilket gjorde att man inte riktigt kunde komma ner och känna lugn och ro. Synd.

vann1vann2På kvällen hade vi bokat bord i restaurangen och kräsen som jag är kan jag bara säga att min mat var okej; jag tog en caesarsallad. Maken däremot åt röding till förrätt och sejrygg till varmrätt och han blev mycket nöjd. Roligt!

Sen hängde vi i pianobaren en stund och samspråkade med flera olika trevliga par från såväl Sverige som Norge innan vi gick och la oss i de sköna sängarna. Frukosten igår var kanon och än en gång fick vi njuta av vacker utsikt innan vi gjorde oss klara för hemfärd.

Det var en okej vistelse, men några småmissar här och där gör att om du frågar om jag skulle rekommendera dig att åka dit blir svaret nej. Jag har mina andra favoritställen.

Medan vi var borta passade sonen och hans sambo Lisa här hemma hos oss. Kiara och Lizzy var med också såklart. Så igår när vi kom hem var det fullt hus här och vi fick äran att ha dem här hemma hos oss en natt till. Åt god mat, satt och pratade, myste och hade det allmänt trevligt igår kväll.

Idag har det varit en mycket lugn dag. Jag hade tänkt jag skulle ut och springa en runda men jag fick huvudvärk igår kväll och den hänger i även idag, tyvärr. Den vill inte riktigt ge med sig trots att jag ätit huvudvärkstabletter. Känner mig lite hängig, öm i nacke, axlar och lite krasslig. Får hoppas att en dags vila får mig på fötter och på topp igen.

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

2 kommentarer

 • Anna H

  Tänk så lustigt att upplevelser kan vara så olika. Jag var på Vann för ett antal år sedan och var väldigt nöjd. Å andra sidan var det inte alls mycket folk där då så det påverkade säkert upplevelsen.

  Tänkte fråga dig om tips på fint ställe vid havet i Kungsbackatrakten så här års. Ett ställe där det inte är för långt att gå från parkeringsplats ner till havet. Lite sugen att åka och fota på lördag när solen ska skina.

  Hälsningar
  Anna

  • skapica

   Åh, Anna, vilken svår fråga – det finns ju så många vackra ställen här. Jag har dock inte ens hunnit fotografera överallt själv ännu. 😉 Ett hett tips är dock att du beger dig ut mot Onsala och Gottskär och tar en sväng på Utholmen (en liten bit att gå, men värt det) och sedan kan du köra vidare runt Onsalahalvön ut mot Smarholmen och därefter styra vidare mot Lerkil och Vallda Sandö exempelvis. Om du sedan tar 158:an mot Göteborg kan du svänga av i Särö – förslagsvis ta en tur i Särö Västerskog och ut på Snäckestranden. Därefter kan du om tid och ork finnes stanna till och kika i Kullaviks hamn. Vill du åka längre söderut finns det mycket fint att se i Åsa och en otroligt vacker miljö är det ju vid Tjolöholms slott också förstås. Men där får man gå ganska långt från parkeringen… Nå, jag hoppas du får något uppslag och att det blir fint fotoväder i helgen. Visa gärna hur det går och vart du hamnade! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.