Foto,  Lisa,  Träning,  Ur vardagen

Morgonens chock har lagt sig

patientIdag hade Lisa en bokad tid hos veterinären. Hon behövde hjälp med att få bort sin tandsten som var så kraftig att det krävdes sövning för att kunna få bort allt. Stackaren – ingen har hjälpt henne med detta förut – så det var väldigt viktigt att få det gjort.

När hon kom till oss för snart ett år sedan var hon undernärd, mager och mycket, mycket skygg och vi ville inte utsätta henne för något ingrepp då utan bara ge henne mat, lugn, ro, trygghet och kärlek.

Nu har hon ätit upp sig ganska bra – ligger på 5,8 kilo – och hon är mycket lugnare och mer harmonisk än när hon kom. Hon får dock enligt veterinären gärna gå upp ett hekto eller två till, så det ska vi försöka få till. Men det var alltså dags för att få tänderna fixade nu.

Prisuppgiften vi fått var att det skulle kosta c:a 2 500 kronor. Mycket pengar, men det vet ju alla att det är dyrt att gå till tandläkaren, eller hur?

När jag lämnade henne hos veterinären i morse och pratade med hundtandläkaren gjorde han en snabb okulärbesiktning av hennes tandstatus och sa att han var rädd att det kunde finnas paradontit (tandlossning) under all tandsten. Dessutom såg han direkt att hon hade en fraktur på en tand så den var han säker på att han skulle få dra ut.

Eventuellt kunde det visa sig finnas fler tänder som behövde dras ut så prisförslaget jag fick skriva på innan jag åkte iväg till jobbet löd på åttatusen kronor! DAGENS CHOCK! ”Hjälp”, tänkte jag, ”det är ju betydligt mycket mer än 2 500 kronor! Nåja, det måste ju göras så det är bara till att betala. Inte så kul, men okej….”

Som tur var behövde dock ingen mer tand dras ut och försäkringen täckte en hel del av kostnaden så notan hamnade till slut ”bara” på 3 400 kronor. Puh! När hennes mun är läkt om ett par veckor ska här börjas borsta hundtänder, det är ett som är säkert!

patient2

(Idag blev det en ofrivillig vilodag från träning för min del på grund av att jag fått ont runt fotknölen på insidan, höger fot. Antagligen någon överansträngning bara, för jag har inte känt att jag skadat mig. Igår kväll när jag gått och lagt mig började det bara ömma och varje gång jag rörde foten i natt gjorde det ont. I vissa lägen idag gör det fortsatt jätteont och jag undrar vad fasen jag gjort egentligen… Jag hade bokat in mig på ett steppass ikväll men det var ju inte aktuellt med tanke på fotens status. Bättre att vila och komma igen, klappa på, ta hand om och mysa med den lilla patienten som ligger och vilar i soffan istället. Hunden, alltså.)

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.