183 motionspass 2015,  Träning,  Ur vardagen

Inte för att irritera utan för att inspirera

inspireraNu så här i januari svämmas sociala medier över av allas resor som räknas, alla hundratals glas vin eller flaskor öl som ska intas innan midsommar, 183 pass som ska avverkas under året och utmaningar hit och dit.

Själv är jag skyldig till 183 pass 2015 och jag förstår att det finns folk som tycker att jag är jobbig eller rent ut sagt löjlig som håller på med det här.

Vissa som tränar väldigt mycket själva tycker kanske att jag är fjantig som lägger ut mina cirkelgympass, entimmesspinningar och femkilometerslöprundor som ”pass” och har som utmaning att köra åtminstone en aktivitet varannan dag hela året när de själva tränar 365 dagar om året, har biceps som mina lårmuskler och springer en mil på en kvart. Typ.

Andra kanske tycker att jag är jobbig för att jag måste hålla på att skryta om hur ”duktig” jag är var och varannan dag. Kanske tycker de på riktigt att jag är en pain in the ass och har aldrig gillat mig eller också skaver det lite för att de själva inte är så aktiva som de önskar.

Oavsett vad alla tycker vill jag förklara att jag inte gör det här för att vara ”duktig”, eller för att ”gnugga in det” i någons ansikte. Jag gör det för att jag älskar att träna, för att jag mår bra av att ha träningsmål, av att röra på mig och för att jag vill locka fler till aktivitet och faktiskt också för få sällskap.

Det är nämligen inte många i min närmsta bekantskapskrets som tränar lika ofta och mycket som jag. NyVana-gruppen som jag drog igång för tre år sen var ett bra första försök. Vi var ett antal personer som traskade/sprang Stadspromenaden från augusti månad tills vintern kom, sen dog det ut mer och mer.

2013 startade jag så mest för min egen skull utmaningen 183 pass 2013. Det var en del som hängde på direkt och nu kör vi och en del nytillkomna det här för tredje året i rad. Jag är glad att så många vill göra det här tillsammans med mig.

På Instagram använder vi hashtaggen #183pass2015 i år och jag gläds varje gång någon lägger ut en bild och lite info om vad de gjort för aktivitet. Att jag själv postar så många av mina aktiviteter är absolut inte för att irritera utan för att inspirera och kan jag i och med detta få en enda människa att fatta ett beslut om att motionera mera är jag glad och nöjd.

Och jag älskar alla modiga ”nyårslöften” och ”eftersemesternmotionärer” som kanske aldrig vågat gå till gymmet eller en träningsanlägnning förut för att de skämts för sin övervikt eller för att de är otränade. Ja, jag älskar när just de kommer till Friskis eller när jag möter dem i löparspåret. Jag har själv varit där en gång och jag tycker att de, ni, ja vi är helt fantastiska! Vi har ju tagit tag i saken och gör någonting åt en situation vi är färdiga med. Fasen vad bra vi är!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.