Njutkaka

njutkakaIgår gjorde den här kakan succé vid vårt nyårsfirande. Alla tyckte om den, till och med svägerskan och jag som inte är så mycket för att äta kakor och bakverk i vanliga fall. Men här var det ingen grädde så det gick fint för svägerskan och vad mig anbelangar är det ju så att ska jag äta en kaka så ska den bannemej ha extra allt. Det ska vara mycket klet och massa gott; gärna choklad – annars är det inte värt det – och här var det minsann extra allt och mycket klet. Vill du prova? Den är lättgjord så baka och njut! 🙂

Njutkaka
10-12 bitar

Ingredienser
200 g Digestivekex
75 g smör
400 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
350 gram Nutella
2 dl rostade hasselnötter
50 g nougat

Gör så här
1. Smält smöret. Mixa kexen till smulor i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med den kavel. Lägg smulorna i en bunke och rör ner smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter. Ställ i kylen.

2. Vispa Philadelphiaosten och florsockret c:a 2 minuter med elvisp. Rör ner Nutellan och fortsätt vispa till en slät kräm. Häll krämen över bottnen.

3. Grovhacka nötterna och strö över. Ringla över smält nougat och låt kakan vila i kylen minst 3 timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *