Knäckerutor
Knäckerutor
Innan jul bakade jag för första gången dessa underbart goda knäckerutor som jag absolut inte vill tappa bort receptet på. Så var lägger jag det smartast för att hitta det? Jo, här på bloggen förstås. Och du är välkommen att testa detta recept också såklart, så varsågod, här kommer det.
Ingredienser
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl vatten
Gör så här
• Sätt ugnen på 150°
• Mät upp de torra ingredienserna i en degbunke. Tillsätt oljan.
• Värm vattnet och häll det hett i bunken. Rör om till en slät deg med lite klistrig konsistens.
• Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 30×40 cm. Känns degen klistrig och svår att breda ut jämnt kan du doppa degskrapan (eller det verktyg du brer ut smeten med) i olja eller kallt vatten.
• Ställ in formen mitt i ugnen och grädda först 5 minuter. Ta ut plåten och skåra i cirka
12 bitar, eller i den storlek du önskar ha dina bröd. Ställ tillbaka plåten mitt i ugnen och grädda ytterligare 55-60 minuter, eller tills knäckebröden känns torra och har fått gyllenbrun färg.