Foto,  Ur vardagen

Började med sorg, avslutas med glädje

fredagkvällDet är fredag kväll, annandag jul, och här sitter jag och myser. Det har varit en härlig jul som inleddes med att sonen och hans sambo med hundar kom hit redan i tisdags kväll. Då fixades det skinka och Jansson och vi spelade Bingolotto och umgicks.

På själva julafton var de iväg en stund på dagen, men sedan kom de tillbaka, åt och tillbringade kvällen och natten här. Tomten kom inte till oss, men vi löste det ändå och hade en riktigt härlig kväll. Julklappar fick vi också och jag måste ha varit väldigt snäll i år för istället för kol i mina paket låg det bland annat en ny fin Nikon 7100-kamera! Wow, säger jag bara!

särövästerskog1 särövästerskog2 särövästerskog3 särövästerskog4Kameran måste ju testas så på juldagen blev det en kylig utflykt till Särö västerskog, Hovås kallbadhus och Järkholmen. Frös som en tok gjorde jag, men det var så värt det! :o)

Hovås
Järkholmen1 Järkholmen3 Järkholmen2 Järkholmen4 svan1 svan2Igår kväll var vi hos svägerskan och svågern och spelade julklappsspelet. Det var trevligt som alltid och jag fick några riktigt fina paket där också samt underbart god mat och massa härligt umgänge. Många skratt, kramar, glädje och mycket värme där, kan jag säga.

promenad1
promenad4 promenad2 promenad5 slitet promenad3 vinterOch idag tog vi alla hundarna med oss på promenad i det krispiga vintervädret. Underbart med sol och kyla. Äntligen!

När sonen och hans lilla familj återvänt hem städades hundhår och lite annat upp och nu har lugnet åter lagt sig här hemma efter några intensiva dagar. Det är tomt, men också lite skönt att bara sitta här och tänka tillbaka på dessa underbara dagar.

Och nu så här i juletid har jag också skaffat mig ett tillfälle att få presentera en nyhet för dig som läser min blogg….

bebismage2bwbebismage2bebismage1Här inne, i denna mage, bor nämligen en alldeles speciell liten person. Det syns inte mycket, men en liten rundning är det allt. Och den som bor där inne är ingen mindre än sonens och hans sambos bebis som beräknas födas den 14 maj nästa år. Visst är det fantastiskt?! En liten tös är det visst och det ska bli så spännande att få träffa henne till våren och lära känna henne.

Så om jag summerar året och tänker tillbaka på sorgen efter det liv som togs ifrån oss i februari – min älskade mamma – har nu ett nytt litet liv kommit till familjen och det känns inte mer än rättvist. Året började med sorg och avslutas med glädje. Känns underbart.

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

2 kommentarer

 • Ann

  God fortsättning på julen! Ser på bloggen att du haft det härligt. Samm här. Vad underbart att du ska bli farmor. Och vet du? Jag ska bli Mormor!!!!! I slutet av maj. Känns helt underbart. Vi vet inte om det är en pojke eller flicka utan det är lilla Pyret som vi kallar hon/han. Och nu är det snart dags för 183 pass 2015. Gillar verkligen det målet. Tyvärr så slutade jag att notera mina pass när jag hade nått 183. Det ska jag inte göra nästa år. Då ska varje pass noteras i kalendern. Jag får ligga i hårt i januari för jag ska göra en lite operation i början på februari och kommer inte att kunna träna något på ca 4 veckor. Önskar dig en fortsatt härlig ledighet och ett gott slut på 2014 och ett underbart 2015. Hej från Ann!

  • skapica

   God fortsättning Ann och stort grattis till att du ska få bli mormor. Då har vi en sak till gemensamt nästa år, förutom våra 183 pass; våra första barnbarn. 🙂
   Hoppas du får ett härligt slut på 2014, en trevlig nyår och att operationen kommer att gå riktigt bra i februari så du kan återuppta din träning snabbt efteråt.
   Allt gott till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.