Foto,  Ur vardagen

Dan före dopparedan

mistelgodjulJa, nu hänger den där. Den fina misteln. Och allt annat är i sin ordning också nu när det börjar mörkna såhär dan före doppardan.

Vi tog ett sista rejs på Kungsmässan tillsammans med sonen tidigare idag, med den obligatoriska tomtelatten på Espresso House och nu är det enda som återstår att göra Jansson/Olsson och att griljera skinkan. Det är dock ett jobb som jag slipper. Hade jag fått bestämma helt själv hade det räckt fint med lite bröd, en god ost, lite senap och en och annan köttbulle, ett par prinskorvar samt lite julmust. (Sorry, Pierre) Den kräsnas jul innehåller som synes inte så mycket traditionell julmat och så många olika sorter, men lite Olsson ska jag smaka på också nu när den ändå ska göras och lite rödkål, för det hör också till.

Sen är det uppesittarkväll för hela slanten med sonen, hans sambo och deras hundar. De kommer hit ikväll och stannar i flera dagar. Känns underbart att få rå om dem och umgås med dem så länge. Hoppas på lite sällskapsspel under kvällen också. Mmm, en riktigt god julkänsla har jag. Och imorgon ryktas det om att det kommer snö också. Kunde inte bli mer perfekt!

Jo, förresten, om mamma levt hade det varit HELT perfekt. Det kommer att kännas konstigt att inte hälsa på henne i morgon. Min allra första jul utan henne – förutom när jag bodde i USA – men då kunde vi åtminstone höras av per telefon. Märkligt…

En och annan tår av saknad kommer säkert att trilla ner för mina kinder nu i jul, men jag tänker att hon hade varit ännu sämre och mått riktigt dåligt om hon tvingats stanna kvar här i jordelivet. Så nu hoppas jag att hon får en riktigt fin jul där uppe i himlen och att hon tittar ner på oss, ser glädjen och värmen som finns här hos oss och känner att vi tänker på henne med kärlek. 

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.