183 motionspass 2014,  Foto,  Lisa,  Mat & bakning,  Träning,  Ur vardagen

Sammanfattar lite av varje

Sammanfattar resten av sista semesterveckan med lite av varje. Förra helgen hade vi grillmys med svägerskan och svågern…grillbehör apelsindrink I onsdags var vi på Harrys i Göteborg. Jag vann ju två tvårätters där genom Mix Megapol veckan innan semestern och nu har vi bara glasscheckarna kvar att utnyttja från det fina vinstpaketet.

Entrecote rabarberäpplepaj marängswiss

Vi var kalasnöjda med maten och servicen på Harrys och vi kommer definitivt att gå dit fler gånger. Man blir positivt överraskad av vissa ställen, mindre bra kan det bli på andra ställen. (Vi var på ett sådant ställe (mindre bra) veckan innan, men det fokuserar vi inte på nu…) Efter Harrys tog vi ett glas på Post med utsikt över Drottningtorget och Centralen. Riktigt mysigt var det, så dit vill vi också igen.

post I torsdags var det makens födelsedag, vår bröllopsdag och även första torsdagen i augusti vilket innebär torgdag i Kungsbacka.

marknad3 marknad1 marknad2 Vi strosade runt, träffade folk, tittade på människor och saker och sedan ville vi ta en glass på mysiga Röda stugan som hade den här charmiga skylten i hallen vid ingången.

icecreamTyvärr visade det sig när vi stått i kö en stund och väl kommit fram till kassan att man inte kunde betala med kort, så vi tog oss bort till MUMS Frozen Yoghurt istället. Vi får återkomma till Röda stugan en annan dag.

yoghurt

Så var vi och vägde Lisa hos veterinären häromdagen och skulle boka en tid för att rycka hennes päls. 5,2 kilo väger vår lilla lurvetufs nu, så det går framåt och vi är så nöjda och glada över det.

lisaOch i fredags firade vi makens födelsedag tillsammans med sonen, hans sambo, svägerskan och svågern samt ett par kompisar.

ishink
Det var fint väder så maken kunde grilla – hans absoluta favoritsysselsättning sommartid.

grillkväll sonen

Sonen, som älskar att vara med på bild (NOT) och hans sambo hade med sig hundarna Kiara, som ju är deras, och den söta dansksvenska gårdshunden Mimmi som de passar just nu.

mimmimillisOch vi bjöd på banoffeepie som jag började förbereda redan i torsdags (därav de kokande konservburkarna på Instagram).

banoffeepie

Igår körde vi så ett antal mil nedåt och inåt landet med sonen och hans sambo för att de skulle träffa en hund som de fått korn på. Får se om det blir affär eller ej…

mittelspitzOch idag har vi sovit länge, länge, länge. Därefter gav vi oss ut på en femkilometers rask promenad (med hantlar för min del, stavar för makens). Jag trodde att det var mitt etthundraåttioandra pass för i år så när vi varit hemma en stund efter promenaden drog jag på mig ett nytt set träningskläder och gav mig ut på en joggingrunda. Ville så gärna ta 183:an också.

Jag hade planer på att springa en mil, men det blev ”bara” åtta kilometer, resten gick jag. Jag tog helt enkelt slut och hade inte mer att ge. Men jag var ändå nöjd med att ha klarat av mina pass nu innan vardagen tar vid igen imorgon.

Och som den statistiker jag är ville jag göra en sammanställning av semesterns alla träningspass. Det var då jag upptäckte att jag inte hade ”behövt” avverka löprundan idag också för att bli klar, jag hade skrivit fel i träningskalendern, men hey, nu är det gjort och så här många kilometer har jag då avverkat på fyra veckor (14/7-10/8).

Löpning: 50, 9 kilometer
Promenader: 105,44 kilometer
Cykling: 37,62 kilometer

Totalt 33 pass på 28 dagar (förutom Friskis utejympapass, lugna promenader genom stan, i Göteborg, i Köpenhamn och en och annan transportcykeltur – till och från pendeln) blir det och 193,96 kilometer; alltså över nitton motionsmil som jag fått ur den här kroppen den här semestern! Wow! Jag är nöjd och hoppas att ni andra som hakat på 183pass2014 fortsätter att hänga i och kämpa på. Jag vet att det går bra för flera stycken, så håll ut och kör vidare. Sen gör vi något annat, va? 😉

 

 

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.