Grilltips
Åh, igår åt vi något så himla gott – jag måste bara dela med mig. Bästa potatisen ever!
Receptet hittade jag i senaste numret av Matmagasinet.
Det här behöver du för fyra portioner:
600 gram små färskpotatisar
1 knippe dill
75 gram smör
rivet skal av en citron
2-3 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
10 färska salviablad
flingsalt och nymald svartpeppar
4 ark aluminiumfolie cirka 30×30 cm
Så här gör du:
1. Förkoka potatisen i lättsaltat vatten med lite dill cirka tio minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
2. Lägg potatisen i en bunke och blanda med smör, citronskal, skivad vitlök, persilja och salvia. Salta och peppra. Fördela potatisen på foliearken och vik ihop.
3. Lägg paketen på grillen och baka cirka tjugo minuter tills potatisen är helt mjuk.
Till detta hade vi en fräsch grönsallad, grillat kött och grillad kyckling samt en kall crème fraîche-sås smaksatt med fetaost och soltorkade tomater. Mmm, så himla gott!