Foto,  Recept,  Ur vardagen

Grilltips

grillpotatisgrillkollageÅh, igår åt vi något så himla gott – jag måste bara dela med mig. Bästa potatisen ever!
Receptet hittade jag i senaste numret av Matmagasinet.

Det här behöver du för fyra portioner:
600 gram små färskpotatisar
1 knippe dill
75 gram smör
rivet skal av en citron
2-3 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
10 färska salviablad
flingsalt och nymald svartpeppar
4 ark aluminiumfolie cirka 30×30 cm

Så här gör du:
1. Förkoka potatisen i lättsaltat vatten med lite dill cirka tio minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
2. Lägg potatisen i en bunke och blanda med smör, citronskal, skivad vitlök, persilja och salvia. Salta och peppra. Fördela potatisen på foliearken och vik ihop.
3. Lägg paketen på grillen och baka cirka tjugo minuter tills potatisen är helt mjuk.

Till detta hade vi en fräsch grönsallad, grillat kött och grillad kyckling samt en kall crème fraîche-sås smaksatt med fetaost och soltorkade tomater. Mmm, så himla gott!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.