Tomrummet är enormt

kistdekoration

vårablommor

Usch, dagen igår var tung och jobbig. Det var mammas begravning… Det var i och för sig en väldig fin och ljus begravning med alla blommor och all fin musik i Cederhuset, Lindome, där ceremonin hölls och jag är säker på att mamma är nöjd med hur det blev också. Hon hade tyckt om hur det såg ut. Men ändå. En av de värsta dagarna i mitt liv.

Idag är tyvärr en lika tung om inte ännu tyngre dag för mig. Jag vaknade med huvudvärk i morse och kände mig fortfarande väldigt ledsen, tung och seg i hela kroppen . Det känns som att det är nu det börjar sjunka in – det som faktiskt har hänt. Jag har inte min bästa vän och älskade mamma att krama, rådfråga och skratta med längre och jag kan inte sluta gråta…

Det är första dagen jag är helt ensam och verkligen tillåter mig att känna efter hur det känns sedan hon gick bort och det gör så ont – tomrummet inom mig är enormt och jag går runt här och kramar saker som hon hållit i sin hand medan tårarna rinner ner för mina kinder.

Det är skönt att få skriva av sig lite och jag vill gärna dela med mig av bilderna från igår; det var så vackert. Hoppas du inte tar illa upp, du som läser det här.

Anledningen till att jag en gång startade den här bloggen var för att jag ville visa bilder på fina blommor, hur det såg ut i vardagen, naturens växlingar samt berätta om vad som pågick i mitt och familjens liv för mamma så att hon  kunde läsa när hon hade lust och ork. Och hon läste min blogg varje dag, kommenterade mina inlägg – ofta var det så privata kommentarer att jag aldrig publicerade dem – och hon hade koll på vad som hände. Sedan mamma dog har jag inte skrivit här så mycket och jag är inte säker på om jag ska fortsätta eller inte, men hur det än blir känns det rätt att göra detta inlägg idag…

 

kort2

And here comes an English version of this blog post, for my America friends:
Yesterday was a tough and heavy day. It was my mother’s funeral… It was in itself a fine and light funeral with all the flowers and all the fine music in Cederhuset, Lindome, where the ceremony was held and I ‘m sure mom is happy with how it turned out as well. She would had liked how it looked. But still. One of the worst days of my life…

Today is, unfortunately, a just as heavy if not heavier day for me. I woke up with a headache this morning and still felt very sad, heavy and beat. It feels like it’s now it’s starting to sink in – what has actually happened. I do not have my best friend and beloved mother to hug, talk to and laugh with anymore and I can not stop crying…

It is the first day I’m all alone and really am allowing myself to feel how it feels after she passed away and it hurts so much – the void within me is huge and I’m walking around the house hugging things she has held in her hands, her things, while tears flow down my cheeks.

It feels good to write about it, to get it out of my system, and to share with you the pictures from yesterday: it was so beautiful. Hope you do not mind, as you read this .

The reason I once started this blog was because I wanted to show pictures of beautiful flowers, what it looked like in our everyday life, the changes in nature and talk about what was going on in my and my family’s life for mother so that she could read when she had the desire and strength. And she read my blog every day, commented on my posts – often the comments were so personal I never published them – and she knew what was happening. Since mom died , I have not posted here so much and I’m not sure if I should continue or not, but either way it feels right to publish this post today …

6 reaktion på “Tomrummet är enormt

  1. …. jag hoppas att jag får behålla henne länge till.
    Alla kramar till dig

    Hoppas du orkar fortsätta med bloggen. Det är kul att följa dig i livet på detta eftersom vi tycks ha svårt att få till det i verkligheten. Om du ger det lite tid kanske du finner ett annat syfte med bloggen.

  2. Så underbart vackra blommor Jessica. Ta dig tid att sörja och klart att du ska skriva av dig här på din blogg om det känns bra. Sorg är ju en del av livet och fast din blogg är en ”må bra blogg” så delar vi gärna både din bra och dina sorgliga dagar. Kram från Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *