183 motionspass 2014,  Foto,  Träning,  Ur vardagen

Det är skönt att bestämma sig

lugnDet är skönt att bestämma sig. För vad man vill och vad man ska göra. Ta det här med träning till exempel. Det finns de säger att de borde komma igång och röra på sig mer men inte gör det. Och så finns det de som inte säger så mycket om det utan bara gör det Det är en viss skillnad… Jag tror att den som rör sig vinner i längden och mår bäst.

Men det är lätt att hitta ursäkter – människan är av naturen lat – och det är lätt hänt att den där planerade kvällspromenaden, cykelturen, joggingrundan eller jympapasset prioriteras bort för att det börjar ett program man bara MÅSTE se på TV, för att vädret är för dåligt eller för att man blir sittande i telefon med en kär vän allt för länge…

Själv var jag nära att prioritera bort min egen träning igår kväll. Jag var på Friskis för att intervjua en man och det fanns inget pass där i samband med det som jag var sugen på. Och  någon längre kvällspromenad var jag inte alls upplagd för igår kväll… Så vad gjorde jag?

Köpte en tränings-DVD, gick hem och började skriva ihop texten och sedan var klockan plötsligt åtta och jag dividerade med mig själv; det är för sent att träna, nejdå, du hinner, näe, jooo…

Sagt och gjort – jag bytte om, satte på TV:n, ploppade i DVD:n, rullade ut yogamattan på golvet och körde igång. Och en timma senare var jag så nöjd med mig själv att hälften kunde varit nog. Kroppen kändes varm, genomarbetad och smidig och endorfinerna strömmade runt i kroppen. Välbehag! Ja, det är skönt att bestämma sig.

Det här blev pass 34 av 183 för i år och jag har nu utfört 18,6% av årets planerade motion. Rör jag mig mer är det bara en bonus. 🙂

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.