Det är skönt att bestämma sig

lugnDet är skönt att bestämma sig. För vad man vill och vad man ska göra. Ta det här med träning till exempel. Det finns de säger att de borde komma igång och röra på sig mer men inte gör det. Och så finns det de som inte säger så mycket om det utan bara gör det Det är en viss skillnad… Jag tror att den som rör sig vinner i längden och mår bäst.

Men det är lätt att hitta ursäkter – människan är av naturen lat – och det är lätt hänt att den där planerade kvällspromenaden, cykelturen, joggingrundan eller jympapasset prioriteras bort för att det börjar ett program man bara MÅSTE se på TV, för att vädret är för dåligt eller för att man blir sittande i telefon med en kär vän allt för länge…

Själv var jag nära att prioritera bort min egen träning igår kväll. Jag var på Friskis för att intervjua en man och det fanns inget pass där i samband med det som jag var sugen på. Och  någon längre kvällspromenad var jag inte alls upplagd för igår kväll… Så vad gjorde jag?

Köpte en tränings-DVD, gick hem och började skriva ihop texten och sedan var klockan plötsligt åtta och jag dividerade med mig själv; det är för sent att träna, nejdå, du hinner, näe, jooo…

Sagt och gjort – jag bytte om, satte på TV:n, ploppade i DVD:n, rullade ut yogamattan på golvet och körde igång. Och en timma senare var jag så nöjd med mig själv att hälften kunde varit nog. Kroppen kändes varm, genomarbetad och smidig och endorfinerna strömmade runt i kroppen. Välbehag! Ja, det är skönt att bestämma sig.

Det här blev pass 34 av 183 för i år och jag har nu utfört 18,6% av årets planerade motion. Rör jag mig mer är det bara en bonus. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *