Foto,  Lisa,  Ur vardagen

Lisa

lisa140203Igår kom hon till oss, denna rädda, söta, lilla varelse – Lisa. En kollega till maken har tagit hand om henne då hon levt under svåra förhållanden tidigare. Enligt uppgift först på ett ställe bland andra hundar (och människor?) som förmodligen inte varit så snälla mot henne; matsituationen verkar ha varit mest traumatisk för henne. Så blev hon ”omhändertagen” av en person som stängde in henne i en källare och lät henne komma ut en gång om dagen. Detta enligt vad jag hört, alltså. Stackars liten…

Hon är så försiktig, lättskrämd och skygg, denna lilla Lisa och jag önskar så att hon vågar äta och dricka ordentligt snart. Hon måste förstås till veterinären också och till någon som fixar hennes päls, men mest av allt verkar hon behöva någon som är snäll mot henne – på riktigt. I det avseendet tror jag att hon hamnat helt rätt, men vi är inte helt säkra på att vi har möjlighet att ta oss an henne på heltid. Det är ett stort ansvar att ta hand om ett djur och frågan är om hon någonsin kommer att bli trygg och lugn eller om hon är förstörd för alltid…

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

6 kommentarer

 • Anette

  Usch , förstår mig inte på människor som kan vara så grymma mot djur ! Tror hon får det super hos er om ni bestämmer er för att behålla henne. Lycka till
  kram

 • Marie

  Vilken söt liten Lisa! Jag vill bara säga att med tålamod och kärlek
  kan man komma långt! Men det kan ta tid, och är man bara medveten
  om det, så brukar det fixa sig..
  Min familj och jag har själva adopterat en liten Mika, från Rumänien.
  Uppfödd i ett hägn, skygg, ovan med det mesta..
  Men nu ett år senare, en kavat tjej, som klarar det mesta.
  Så vill helt enkelt bara säga att det brukar ordna sig!
  Lycka till, och ha det så gott/ Marie

  • skapica

   Tack för din uppmuntrande kommentar! Tur att Mika har fått er. 🙂 Lisa ska till veterinären i morgon för att bli ”besiktigad” så vi vet vad vi har att utgå ifrån…

 • camilla

  Allt kommer bli jätte bra! 🙂 ni är perfekta för en hund som Lisa. Synd bara att inte alla människor i världen är sådana. 🙁 men som Marie skrivit så kommer det bli bättre med tiden. Jag vet det 🙂 många kramar till er 3 från oss 4 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.