Foto,  Träning,  Ur vardagen

Hej & hej då!

Jag tror vi vinner tävlingen i år om vem som först slänger ut julgranen efter jul om det nu finns någon sådan tävling vill säga. Äsch, vi har nog redan vunnit faktiskt, för här står det barrande (om än vackra) helvetet:
gran2013
En ytterst kort sejour i det Rambäckska hemmet blev det för denna gran. Den låg här utanför i nät några dagar och förpackningen lovade att här hade vi minsann fått tag i ett riktigt ståtligt och vackert exemplar.

Jag var upprymd och förväntansfull – att plocka in och klä granen är liksom lite det som är själva grejen med jul – ”that’s when the magic happens” för mig så att säga. Vi brukar vänta till dagen innan julafton med detta moment, men i år var vi sugna på att vara klara i riktigt god tid när vi nu ändå har så många lediga dagar innan jul…

Nåväl, efter att vi varit och handlat all julmat igår morse och städat bestämde vi oss för att det var dags. Jag gav mig ut på en löprunda och maken skulle förbereda genom att sätta granen i julgransfot och få in den på plats, så skulle vi klä den sen.

När jag kom hem stod den på framsidan och hade bara varit inne och vänt, typ. Den var på tok för stor och yvig för att få plats där vi tänkt ha den och dammsugaren hade dessutom fått jobba ordentligt medan jag varit ute på min runda. Därmed bestämde vi att det får bli en utegran i år, vi skiter i att skaffa en ny även om tid finnes, man vet ju liksom inte om man får tag på en som barrar mindre och platsgranstiden är förbi i det här hushållet hävdar maken å det bestämdaste.

Nästa år blir det en minigran om jag får bestämma och så får hösten se till att bli mycket mindre regnig än den varit i år för nu kunde jag inte heller få tag på mistel, då de regnat bort i år enligt tjejen i blomsteraffären…

mistelFörra årets mistel

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.