Foto,  Mat & bakning,  Recept

Nutellacheesecake

 

Redan mitt i veckan och då tänkte jag passa på att bjuda på ett recept. Jag bakade den här kakan i helgen som var och den gjorde succé. Ska du ha gäster i helgen, prova den här! Onyttig, god och härligt kladdig; precis som en kaka ska vara. 😉nutellacheesecake1

Nutellacheesecake

Ingredienser
250 g Digestivekex
75 g mjukt, osaltat smör
400 gram rumstempererad Nutella
100 gram hackade, rostade hasselnötter
500 gram Philadelphiaost
60 gram siktat florsocker

Gör så här:
Smula sönder Digestivekexen i en skål eller i matberedaren, tillsätt smöret och en matsked Nutella och mixa tills det börjar klumpa sig. Tillsätt 3 matskedar av hasselnötterna och fortsätt mixa tills du har en fuktig, sandig blandning.

Häll smeten i en 23 cm rund springform och tryck ut den på botten antingen med händerna eller med baksidan av en sked. Ställ i kylen.

Blanda Philadelphiaosten och florsockret tills det blir en slät blandning, tillsätt resten av Nutellan och fortsätt blanda tills det blir en jämn smet.

Ta ut springformen ur kylen och bred försiktigt ut Nutellablandningen över botten. Sprid ut de kvarvarande hackade hasselnötterna ovanpå så att de täcker chokladen och ställ in formen i kylen i minst fyra timmar eller över natten.

Servera direkt från kylen för bäst resultat.

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.