Foto,  Träning,  Ur vardagen

Fram för snabba cykelbanor

blomhumla

Härlig träning igår; Rosapanternlöpning! Vi utrustades med två pinnar vardera och så sprang vi. Tur med vädret hade vi som vanligt på måndagar men det var rätt kyligt att cykla både ner till stan och hem efteråt. Brrr…

Jag cyklade ganska fort hem och då stötte jag på ett problem som blir allt vanligare ju mer jag är ute och cyklar; folk som är ”i vägen” på gång- och cykelbanan. Jag vet att jag inte får cykla hur fort som helst, och jag drar naturligtvis ner på tempot när jag ser folk framför mig, men borde inte de som cyklar långsamt (ofta med barn) och de som går och breder ut sig över hela gångbanan ta lite hänsyn och lämna utrymme även för oss som cyklar lite fortare än i ”jag ska hem från affären med en karta ägg på pakethållaren-fart”? Måste jag istället riskera livet genom att ge mig ut på vägen och tvingas samsas med bilar?

Jag föreslår att man bygger rena cykelbanor där vi som cyklar kan ta oss fram på ett tryggt sätt  både för oss själva och för fotgängare utan risk för att bli påkörd av bilar. Fram för snabba cykelbanor, alltså!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.