Fram för snabba cykelbanor

blomhumla

Härlig träning igår; Rosapanternlöpning! Vi utrustades med två pinnar vardera och så sprang vi. Tur med vädret hade vi som vanligt på måndagar men det var rätt kyligt att cykla både ner till stan och hem efteråt. Brrr…

Jag cyklade ganska fort hem och då stötte jag på ett problem som blir allt vanligare ju mer jag är ute och cyklar; folk som är ”i vägen” på gång- och cykelbanan. Jag vet att jag inte får cykla hur fort som helst, och jag drar naturligtvis ner på tempot när jag ser folk framför mig, men borde inte de som cyklar långsamt (ofta med barn) och de som går och breder ut sig över hela gångbanan ta lite hänsyn och lämna utrymme även för oss som cyklar lite fortare än i ”jag ska hem från affären med en karta ägg på pakethållaren-fart”? Måste jag istället riskera livet genom att ge mig ut på vägen och tvingas samsas med bilar?

Jag föreslår att man bygger rena cykelbanor där vi som cyklar kan ta oss fram på ett tryggt sätt  både för oss själva och för fotgängare utan risk för att bli påkörd av bilar. Fram för snabba cykelbanor, alltså!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *