Kladdkaka med Mariannefluff

kladdkakaEn kollega tipsade för ett tag sedan om en så god kaka som hon ätit. Jag tog tacksamt emot receptet – det är alltid kul att baka något nytt. Och igår bakade jag denna kaka som inte ens jag (som inte är något kakfreak överhuvudtaget) kan motstå. Mmm, så himla GOD! Jag kan verkligen rekommendera dig att prova det här receptet. Smaskigt värre!

Du behöver
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smör

Mariannefluff
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller 

Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter
2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg på en klick Mariannefluff

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *