Foto,  Ur vardagen

Ett tungt inlägg

bärSamtidigt som sensommaren bjuder på läckerheter och sköna temperaturer pågår tuffa saker inom familjen. Jag är hos mamma mycket. Vi pratar, går igenom tunga saker och förbereder oss för den dag då hon inte längre kommer att finnas bland oss. Det är oerhört svårt och tungt samtidigt som det är skönt att gå igenom de här sakerna tillsammans med henne. Så är det liksom klart och gjort – en gång för alla. Och så blir det som hon vill ha det.

Jag gråter och tänker väldigt mycket och för mig är det omöjligt att förstå hur jag själv ska kunna överleva när hon en dag inte finns här. När jag har något som tynger mig berättar jag alltid för mamma, så hjälper hon mig att dela på bördan. När jag har något roligt att berätta berättar jag alltid för mamma, så blir glädjen ännu större. Hon förstår mig bäst i hela världen.

Och ingenting är liksom på riktigt, ingenting har hänt, förrän jag har fått berätta det för och dela det med mamma på något sätt. Det är så svårt för mig att tänka mig att mitt allra största stöd i livet, min allra bästa vän, inte alltid kommer att finnas där. Och nu när mamma mår som hon gör, när hon vill det hon vill, är det tid att börja bekanta sig med den tanken, den känslan, hur ont det än gör.

Några hemska dagar ligger bakom oss och än finns vissa saker att gå igenom, men när den här veckan är över ska jag försöka återgå till att leva så vanligt som möjligt och så får det ta den tid det tar med mamma. Det kan ta två år, ett halvår eller två månader, ingen vet, men vi har förberett oss – en slags sorgprocess har redan börjat – och hur det än är känns det som en förmån att få kunna gå igenom allting tillsammans med henne. Inte alla får den möjligheten.

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.