Foto,  Ur vardagen

Ut i friheten

noel3De senaste dagarna har det gått i hundranittio knyck – häng med nu: i förrgår kväll fotograferade jag och lade ut vår gamla bil (som stod hos makens syster i Anneberg) till försäljning på Blocket. Tre minuter senare började det ringa. Och mejlas. Och sms:as. En del skambud fick vi, en del seriösa…

Igår morse lämnade jag in nya bilen på verkstad för att de skulle montera in motor- & kupévärmare som de missat vid leveransen, fick med mig en lånebil och åkte till jobbet. Så ringde maken och berättade att en intresserad köpare skulle komma från Skåne vid lunchtid och att det var jag som skulle få äran att sälja bilen till honom. Och där satt jag på jobbet med en lånebil.

Snabbt ut till Anneberg och hämtade vår gamla bil, städade ur det sista ur den, plockade fram alla papper, ringde maken som fick komma till jobbet och skriva på lappen om ägarbyte och ställde bilen på  jobbets parkeringsplats.

Strax innan tolv ringde så verkstan och frågade om jag hade möjlighet att komma tillbaka med lånebilen tidigare än vad som var avtalat från början (16.15) då han som lånat bilen av dem innan troligtvis glömt kvar sitt tankkort som han gärna ville ha tillbaka i bilen. Och där satt jag med vår gamla bil… ”Fixar jag på lunchen”, lovade jag käckt.

Men jag kunde ju inte köra tillbaka gamla bilen till Anneberg så jag fick involverat svägerskan som var gullig nog att komma och hämta mig. Körde raskt till verkstan, lämnade tillbaka lånebilen, hämtade ut vår nya bil och flängde tillbaka till jobbet.

Tio över ett ringde paret från Skåne och sa att de var framme. Perfekt. Jag visade dem bilen, mannen provkörde den, vi tittade igenom serviceboken ihop och en halvtimma senare var affären avklarad.

Jag ringde däckförvaringsfirman som dock hade lunchstängt – jag tänkte be dem plocka fram vinterdäcken och överlämna dem till den nya ägaren – så det slutade med att jag fick eskortera paret bort till däckfirman och när vi kom dit var det öppet igen, så de kunde få med sig även däcken hem till Skåne.

Stressade tillbaka till jobbet, jobbade klart och därefter åkte jag hem en snabbis innan jag for och hälsade på en kollega som precis fått barn. Så här är han, hennes Noel, två veckor gammal. Helt perfekt och helt underbar.

noel2 noel1Efter bebisbesöket åkte jag hem och så hoppade maken och jag upp på våra cyklar och tog oss ner till stan för att fira dagens bilförsäljning med en middag i kvällssolen på en uteservering. Underbart!

Nu är jag rätt trött och i stooort behov av lugn och ro. Tur att semestern är nära. Det ligger bara nio och en halv timma mellan mig och den nu och det ska bli så skönt! Klockan fyra i eftermiddag öppnar jag kontorsdörren och ger mig ut i friheten! Ah, så gott!

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.