Mångalen?

supermåneFoto: Lars Rambäck

Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss kom maken på att han läst i tidningen att det var dags för supermåne. Så han packade ner min kamera, ett stativ och åkte ut till Hanhalsholme. Tyvärr syns det inte så bra på bild säger han, men månen var större än vanligt. Man har la fel utrustning helt enkelt…

Själv var jag noga med att komma i säng i hyfsad tid så att jag skulle slippa missa första sömntåget. Jag brukar ju ha lite svårt att somna natten mellan söndag och måndag och särskilt om vi varit långlediga och/eller om det är fullmåne. Nu inträffade båda sakerna samtidigt, men det gick faktiskt lätt att somna, tack och lov.

Däremot vaknade jag orimligt tidigt – redan innan klockan fyra. Men inte av mig själv. Nej, det var ett gäng måsar som höll natt- eller morgonkonsert, beroende på hur man ser det, som väckte mig. Jädrar vilket liv det var på dem, jag höll på att bli tokig!

Och drömmar har vi haft i natt, både maken och jag. Konstiga drömmar. Jag brukar aldrig komma ihåg vad jag drömmer och nu har jag faktiskt glömt vad det var jag drömde, men jag minns att jag tyckte att det var något mycket märkligt som hänt och makens drömmar var ännu knepigare. Märkligt att vi påverkas så mycket av månen. Mångalen? Jo, det existerar nog något som heter så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *