Ur vardagen

Mångalen?

supermåneFoto: Lars Rambäck

Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss kom maken på att han läst i tidningen att det var dags för supermåne. Så han packade ner min kamera, ett stativ och åkte ut till Hanhalsholme. Tyvärr syns det inte så bra på bild säger han, men månen var större än vanligt. Man har la fel utrustning helt enkelt…

Själv var jag noga med att komma i säng i hyfsad tid så att jag skulle slippa missa första sömntåget. Jag brukar ju ha lite svårt att somna natten mellan söndag och måndag och särskilt om vi varit långlediga och/eller om det är fullmåne. Nu inträffade båda sakerna samtidigt, men det gick faktiskt lätt att somna, tack och lov.

Däremot vaknade jag orimligt tidigt – redan innan klockan fyra. Men inte av mig själv. Nej, det var ett gäng måsar som höll natt- eller morgonkonsert, beroende på hur man ser det, som väckte mig. Jädrar vilket liv det var på dem, jag höll på att bli tokig!

Och drömmar har vi haft i natt, både maken och jag. Konstiga drömmar. Jag brukar aldrig komma ihåg vad jag drömmer och nu har jag faktiskt glömt vad det var jag drömde, men jag minns att jag tyckte att det var något mycket märkligt som hänt och makens drömmar var ännu knepigare. Märkligt att vi påverkas så mycket av månen. Mångalen? Jo, det existerar nog något som heter så.

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.