Foto,  Fototips

Voilà – magic!

Jag har mycket roligt med det nya objektivet och jag lär mig lite allteftersom. Idag har jag varit och kikat in i varenda blomma här hemma – har jag verkligen inga fler och/eller roligare har jag tänkt hundra gånger sen igår. Jag har noga granskat saker och ting i detalj och det är en helt ny värld som öppnar sig. Jag ska visa vad jag menar. Häng med.

 

pläget2Här har jag försökt komma så nära en liten silvertrådboll som möjligt med kameran inställd i P-läge. Det blir lite skärpa här och var och jag får med väldigt mycket runtomkring, som jag egentligen inte vill få med i bild, men för att få skärpa kan man inte gå hur nära som helst med ett vanligt objektiv utan måste backa.

 

makroläge2Nästa inställning – makroläget på systemkameran – släpper mig lite närmare motivet, men jag får skärpa på mycket annat och är fortfarande inte framme där jag vill vara.

 

closupfilter

Jag laddar objektivet med ett close up-filter som jag köpte för ett tag sedan. Resultatet blir det här. Jag kommer tio gånger närmare och får bra skärpa, men jag är inte riktigt nöjd ännu…

Så skruvar jag på det nya objektivet på kameran, sätter mig så nära jag bara kan, vrider tills jag får rätt skärpa, trycker av och voilà – magic!

change

 

 

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.