Foto,  Mat & bakning

Avsmakning dan före dan

bakkollage

 

I nummer 11-2012 av Buffé hittade jag recepten som jag provbakade idag:

Ljus Rocky Road
c:a 40 bitar

400 g mjölkchoklad
15 dumlekola lakrits
3 1/2 dl blandade salta nötter
(cashew-, pistage- och jordnötter)
1 dl rice krispies
1 1/2 dl mini-marshmallows
1 1/2 dl geléhallon

Gör så här:
1. Smält chokladen i vattenbad. Blanda chokladen med övriga ingredienser.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form, c:a 15 x 20 cm. Ställ kallt c:a 2 timmar
2. Stjälp upp och skär i bitar.

stjarnrandSnöbollar
c:a 50 st

Koka upp 1 1/4 dl vispgrädde i en liten kastrull. Tillsätt 200 g grovhackad vit choklad och låt smälta under omrörning. Blanda i 3 dl riven kokos och finrivet skal av 1 lime. Ställ i kylen 2-3 timmar. Rulla små bollar av smeten. Rulla i kokos. Förvara kallt.

Hoppas det blir gott – avsmakning dan före dan.

 

Det här är min må bra-blogg. Här har jag chansen att vara kreativ på mitt eget sätt och bloggen handlar bland annat om fotografering, bildbehandling (Photoshop), mat, träning, mitt liv, min och familjens vardag; allt i en salig röra. Det som poppar upp sätter jag på pränt! Kontakta mig gärna om du har något spännande uppdrag till mig, förslag på något speciellt jag ska skriva om eller om du har några frågor om eller synpunkter på de foton, bilder och/eller texter jag presenterar här på bloggen: jesson69@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.